Ιδανικά συνεχίζεται η προετοιμασία για την Εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης

Καλλιτεχνική Κολύμβηση | 25 Ιανουαρίου 2021, 22:58

Κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φαίνεται πως εξελίσσεται η προετοιμασία για την Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης η οποία προετοιμάζεται εν όψει της συμμετοχής της στο προολυμπιακό τουρνουά που πρόκειται να διεξαχθεί στο Τόκιο στις αρχές Μαρτίου.

Στόχος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο οποίο βρίσκεται και μια Χανιώτισσα αθλήτρια, η Βιολέτα Ζουζούνη, δεν είναι άλλη από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχετική αναφορά γίνεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ όπου και σημειώνονται τα εξής:

Ιδανικές είναι οι συνθήκες προπαρασκευής της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που προετοιμάζεται με καθημερινές προπονήσεις στο ΟΑΚΑ προκειμένου να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα στο προολυμπιακό τουρνουά που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Τόκιο αρχές Μαρτίου.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να προκριθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία, στην Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει επτά ομάδες η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κίνα, η Νότιος Αφρική και η Ουκρανία. Τις τρεις προνομιούχες θέσεις στο προολυμπιακό τουρνουά θα διεκδικήσουν παραδοσιακά εθνικά συγκροτήματα όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες

Το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά διάχυτη είναι η αισιοδοξία στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Όλοι εκτιμούν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου τους τελευταίους μήνες.

Πιο εύκολο είναι σχετικά το έργο για την εκ νέου εκπροσώπηση της χώρας στο ντουέτο. Εκεί όπου η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου θεωρούνται φαβορί για να προκριθούν για μια ακόμη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Θα είναι η τρίτη Ολυμπιάδα για την Ευαγγελία και η δεύτερη για την Εβελίνα.

Οι προπονήσεις, με την βοήθεια της διοίκησης του ΟΑΚΑ και του διευθυντή κυρίου Χαλιωρή, σε απόλυτη συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, γίνονται κάτω από ιδανικές συνθήκες, γεγονός που τονίζουν στις αναφορές τους οι προπονήτριες και οι αθλήτριες.

Επικεφαλής της προσπάθειας είναι η Μαρία Θηβαίου μαζί με την συνεργάτιδά της, την Ισπανίδα Άννα Τάρες. Δίπλα τους η ομοσπονδιακή τεχνικός Ναταλία Τσερνέσκα.

Στην προετοιμασία μετέχουν 14 αθλήτριες εκ των οποίων οι 10 θα επιλεγούν για την συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά.

Πρόκειται για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, την Εβελίνα Παπάζογλου, την Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, την Δανάη Καριώρη, την Ανδριάνα Μισίκεβιτς, την Γεωργία Βασιλόπουλου, την Βιολέτα Ζουζούνη, την Κρυσταλένια Γιαλαμά, την Έλενα Φαρμάκη, την Έλενα Δεληγιάννη, την Πηνελόπη Καραμέσιου, την Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, την Ζωή Καράγγελου και την Βασιλική Μολώζη.

 

karta antonis garden

Rabona ad