Η συμμαχία των “9”

Πλατανιάς | 17 Μαρτίου 2016, 22:59

Γόνιμη και ωφέλιμη αποδείχθηκε η συνάντηση των "9" ιδιοκτητών των λεγόμενων "μικρομεσαίων" ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα μετά από πρόσκληση του Χρήστου Πανόπουλου.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ (εταιρία του κ. Πανόπουλου) στην Αθήνα και διήρκησε δύο ώρες παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εννέα από τις δώδεκα ΠΑΕ που είχαν προσκληθεί. Το παρών έδωσαν οι Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος Αστέρα), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης Ατρόμητου), Νίκος Μιχαλάκης (ιδιοκτήτης Καλλονής), Τάσος Καραολάνης (ιδιοκτήτης Πανθρακικού), Γιάννης Κομπότης (ιδιοκτήτης Λεβαδειακού), Γιώργος Χριστοβασίλης (ιδιοκτήτης ΠΑΣ Γιάννινα) και φυσικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πλατανιάς Μανώλης Μαθιουλάκης ο οποίος μαζί με τον οικοδεσπότη Χρήστο Πανόπουλο ήταν από τους πρωτεργάτες της κίνησης. Οι τρεις ομάδες που δεν βρέθηκαν στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ ήταν ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής και η Βέροια. 

Στη συνάντηση, η συζήτηση κινήθηκε σε δυο άξονες. Ο ένας αφορούσε τα έσοδα, με τις εννέα ΠΑΕ να συμφώνησαν ότι έτσι όπως “σήμερα” μοιράζονται τα έσοδα, οδηγούνται σε οικονομική “ασφυξία” και κατ’ επέκταση ότι είναι απαραίτητος ο επαναπροσδιορισμός της διανομής του ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το δεύτερο θέμα ήταν αυτό της διαιτησίας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει παράπονο από τις διαιτησίες που έχει συναντήσει στο πρωτάθλημα.

Σε αυτό το οποίο κατέληξαν οι εκπρόσωποι ήταν ότι χρειάζεται γενικότερη αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση του πρωταθλήματος ως προϊόν, χωρίς πάντως προς το παρόν να διαρρεύσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης συμφωνήθηκε πως θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις ώστε να πεισθούν και οι τρεις ΠΑΕ (Παναιτωλικός, Ηρακλής, Βέροια) να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES
/blentcoffee

Rabona ad