Η Στίλβη μεγαλώνει και πάει… Γ’ τοπικό

Γ' ΕΠΣΧ 16 Νοεμβρίου 2022, 13:41

Δύο χρόνια μετά την έναρξη του γυναικείου τμήματος, η Στίλβη Χανίων θα συμμετάσχει στο Γ' τοπικό με το νεοσύστατο ανδρικό τμήμα της.

Oinolatris

Το ανδρικό τμήμα της Στίλβη αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο Γ΄τοπικό το προσεχές Σαββατοκύριακο (19-20/11) φιλοξενώντας τα Σφακιά.

Η δημιουργία του ανδρικού τμήματος αποφασίστηκε το καλοκαίρι του 2022 από μία παρέα ανθρώπων που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Η ομάδα δεν θα έχει κάποιο πρόεδρο αλλά οι αποφάσεις θα παίρνονται από κοινού έπειτα από κάθε προπόνηση από τα μέλη της ομάδας.

Η Στίλβη προχώρησε στη γνωστοποίηση και άλλων λεπτομερειών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος και την παρθενική της πρεμιέρα στο Γ’ τοπικό.

Η σχετική ανακοίνωση από την Στίλβη Χανίων:

Περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη του γυναικείου τμήματος, η Στίλβη μεγαλώνει και συμμετέχει με το νεοσύστατο ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα στο Γ’ Τοπικό Χανίων.
ΣΤΙΛΒΗ ΧΑΝΙΩΝ-ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Το καλοκαίρι του 2022, μια παρέα ανθρώπων με αγάπη για το ποδόσφαιρο, μαζευτήκαμε όλοι μαζί, κουβεντιάσαμε και αποφασίσαμε τη δημιουργία του ανδρικού τμήματος της Στίλβης. Αυτό που μας ώθησε στη δημιουργία του ανδρικού τμήματος ήταν το όραμα μας για ένα ποδόσφαιρο όπου κάθε ματς θα είναι μια μικρή γιορτή, όπου όλοι μαζί σαν παρέα θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε!
▪️ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
Αφού, όπως προείπαμε, είμαστε μια μεγάλη παρέα, θα ήταν περίεργο να βάζαμε κάποιον “πρόεδρο”, οπότε αποφασίσαμε να παίρνουμε τις αποφάσεις που αφορούν το τμήμα μας κουβεντιάζοντας όλοι μαζί μετά από κάθε προπόνηση.
▪️ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
Η ομάδα μας λειτουργεί με προπονητικό τιμ στο οποίο ελεύθερα μπορεί να συμμετέχει όποιος παίκτης θέλει, είτε για να μεταδώσει τις γνώσεις του στους υπόλοιπους, είτε για να λάβει γνώσεις. Για μας, το να αθλούμαστε με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο του ποδοσφαίρου, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά και ώστε να αποφεύγουμε τραυματισμούς, είναι πολύ σημαντικό, οπότε ένα από τους βασικούς στόχους του προπονητικού τιμ είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του.
▪️ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
Η ομάδα μας βασίζεται κατά κύριο λόγο στις εισφορές των μελών της με ελεύθερη συνεισφορά, καθώς και σε εκδηλώσεις που σκοπεύουμε να οργανώσουμε μέσα στη χρονιά. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε τη φανέλα μας καθαρή από χορηγούς, αλλά κάθε άτομο που θέλει να στηρίξει την ομάδα εννοείται ότι μπορεί να το κάνει. Απλά, αυτή η στήριξη, δε θέλαμε να έχει τη μορφή εμπορεύματος και διαφήμισης, δεν θέλαμε το “σας δίνω τόσα ευρώ αρκεί να με βάλετε μέγα χορηγό στη φανέλα σας”, θέλαμε το “σας δίνω τόσα ευρώ, γιατί μου αρέσει αυτό που κάνετε και θέλω να συνεχίσετε”.
▪️ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος της ομάδας μας είναι να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε, να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο για μας είναι ευκαιρία για γιορτή, εκδρομές, αλλά και η γνωριμία και η σύσφιξη σχέσεων με άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Η νίκη για μας δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι “πάνω από όλα η νίκη” και δεν ισχύει σε μας το “σημασία έχει το αποτέλεσμα”. Στόχος μας είναι η βελτίωση μας, τόσο αγωνιστικά, όσο και κοινωνικά! Προτιμάμε μια ήττα με 4-3 σε ένα ματς ντέρμπι, με αλληλοσεβασμό μεταξύ εμάς και των αντιπάλων, παρά μια αδιάφορη νίκη. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε!
▪️ΕΔΡΑ ΑΓΩΝΩΝ
Για έδρα μας, παρόλο που οι περισσότεροι από μας μένουμε στα Χανιά και στα περίχωρα τους, επιλέξαμε το ιστορικό χωριό της Κανδάνου. Η Κάνδανος στις 3 Ιούνη του 1941 κάηκε ολοσχερώς από τους ναζί, αλλά σήμερα στέκει και πάλι εκεί! Τα τελευταία χρόνια, πολλές ερασιτεχνικές ομάδες, ειδικά
μικρών χωριών, διαλύονται, λόγω του ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, μεταναστεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Κάπως έτσι, η Υρτακίνα, η ιστορική ομάδα της Κανδάνου, πλέον δεν κατεβαίνει στα πρωταθλήματα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δώσουμε στο χωριό την ευκαιρία, έστω και για 7 αγώνες φέτος (+ τα φιλικά), να πάει στο γήπεδο να δει αγώνα, να φωνάξει και να διασκεδάσει. Η Κάνδανος έχει ένα γήπεδο στολίδι με φυσικό χορτάρι, κάτι που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας, καθώς το πλαστικό χορτάρι και το καρκινογόνο καουτσούκ έχουν εξαπλωθεί παντού για “οικονομικούς” λόγους, βάζοντας την υγεία μας σε δεύτερη μοίρα.
▪️ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΓΙΟΡΤΗ-ΕΚΔΡΟΜΗ
Πρόθεση μας είναι να πηγαίνουμε στην Κάνδανο με ναυλωμένα λεωφορεία στα οποία για συνταξιδιώτες πέρα από τις δικές μας παρέες, θα θέλαμε τους εκάστοτε αντιπάλους μας, τους φίλους και τις οικογένειες τους, αλλά και τους διαιτητές. Το ποδόσφαιρο οφείλει να είναι γιορτή, ενώ μετά από κάθε ματς θα ακολουθεί ψήσιμο, ρακές και γαλακτομπούρεκο στην πλατεία του χωριού!
▪️ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ένας ακόμα βασικός στόχος του τμήματος μας είναι η ανάδειξη του γυναικείου αθλητισμού. Η Στίλβη γεννήθηκε σαν γυναικεία ομάδα, με το γυναικείο τμήμα να παραμένει το νο.1 τμήμα του συλλόγου. Σαν ανδρικό, αποφασίσαμε το αρχικό σήμα της Στίλβης που αναγράφει “Στίλβη Χανίων-Ποδόσφαιρο Γυναικών” να παραμείνει αναλλοίωτο και στις φανέλες των ανδρών.
▪️ΝΕΑ ΜΕΛΗ
Η ομάδα μας έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις της για φέτος στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας και κάθε άτομο που θέλει να συμμετάσχει σε αυτές και να γνωρίσει από κοντά την προσπάθεια μας είναι ευπρόσδεκτο να έρθει να γνωριστούμε! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6978798735.
Καλή μας αρχή λοιπόν και καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα σωματεία (με μητρώο ή χωρίς)!
Συνεχίζουμε να γεμίζουμε τα γήπεδα με μωβ~πορτοκαλί

Estrella

Digital Print Shop
Papantonakis Cards
Crepaland Greece
Ζakroshoes
Crepe Factory Chania

Rabona ad