Η “μάχη” για τον τίτλο και την 3η θέση…

Αφιερώματα | 28 Μαρτίου 2023, 15:00

Ηρακλής και Ποσειδών επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά και οδεύουν προς την άνοδο στην Α’ Κατηγορία – Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η "μάχη" της 3ης θέσης που ίσως δώσει άνοδο.

Η ομάδα των Νεροκούρου είναι πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της άμεσης επιστροφής στην Α’ Κατηγορία, ενώ σημαντικό βήμα έχουν κάνει και οι “κυανοκίτρινοι” από τα Τσικαλαριά. Ο Ηρακλής θέλει μαθηματικά 7 ή 8 βαθμούς (αν είναι 3ος ο Αστέρας Χαλέπας του αρκούν 7 βαθμοί καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία, ενώ με τον Κρ. Αστέρα την τελευταία αγωνιστική είναι το ματς του β’ γύρου) σε έξι ματς, ενώ ο Ποσειδών ψάχνει 9 ή 10 (αναλόγως ποια ομάδα θα είναι 3η, αν είναι ο Κρ. Αστέρας του αρκούν 9 βαθμοί καθώς έχει και την ισοβαθμία, ενώ με τον Αστέρα Χαλέπας δεν έχει δοθεί το ματς του β’ γύρου). Με βάση την πορεία των δύο ομάδων ωστόσο μοιάζει πολύ δύσκολο να μην είναι αντίπαλες και τη νέα σεζόν στην παραπάνω κατηγορία, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποια εκ των δύο θα κατακτήσει τον τίτλο. Ο Ηρακλής έχει προβάδισμα 2 βαθμών και υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας (ηττήθηκε 1-2 στην έδρα του και νίκησε 4-2 εκτός).

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει ωστόσο και για την 3η θέση, που θα φέρει άνοδο σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας. Κρ. Αστέρας και Αστέρας Χαλέπας ισοβαθμούν με 41 και μοιάζουν ως το τέλος να είναι στο… κόλπο, ενώ στο -4 βρίσκονται οι Νέοι Μινωταύρου. Οσον αφορά τους δύο… Αστέρες σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς είναι ίδια (2-1 ο Κρ. Αστέρας στον πρώτο γύρο, 1-0 η Χαλέπα στον β’), το επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα (ο Κρ. Αστέρας έχει +27 και ο Αστέρας Χαλέπας +12).

Δείτε τα ματς που απομένουν για τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο:

1.Ηρακλής Νεροκούρου 52β.
Ασπίδα (εντός)
Τιτάν (εκτός)
ΕΘΚ (εντός)
Ν. Μινωταύρου (εκτός)
ΑΠ Σούδας (εκτός)
Κρ. Αστέρας (εντός)

2.Ποσειδών Τσικαλαριών 50β.
Ροδωπού (εντός)
ΑΠ Σούδας (εντός – κοινή έδρα)
Αστέρας Χαλέπας (εκτός)
Ηφαιστος (εντός)
Ν. Σαμψών (εκτός)
Ασπίδα (εντός)

3.Κρητικός Αστέρας 41β.
Ν. Σαμψών (εντός)
Ασπίδα (εκτός)
Τιτάν (εντός)
ΕΘΚ (εκτός)
Ν. Μινωταύρου (εντός)
Ηρακλής Νεροκούρου (εκτός)

-.Αστέρας Χαλέπας 41β.
Χάλης (εντός)
Ροδωπού (εκτός)
Ποσειδών (εντός)
ΑΠ Σούδας (εντός)
Ηφαιστος (εκτός)
Ν. Σαμψών (εντός)

5.Νέοι Μινωταύρου 37β.
Τιτάν (εντός)
ΕΘΚ (εκτός)
ΑΠ Σούδας (εκτός)
Ηρακλής Νεροκούρου (εντός)
Κρ. Αστέρας (εκτός)
Αμιλλα (εντός)

Rabona ad