Η πρόταση του Ηρακλή για τη Γ’ Εθνική

Γ' Εθνική 21 Δεκ 2020, 22:40

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η διοίκηση της ΕΠΣ Μακεδονίας με τις οκτώ ομάδες της δυνάμεώς της που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Εκπρόσωποι των Ηρακλή, Μακεδονικού, Αγροτικού Αστέρα, Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Θερμαϊκού Θέρμης, ΠΑΟ Κουφαλίων, Εθνικό Σοχού και ΑΕ Ευόσμου εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Δεν έλειψαν και οι προτάσεις για την πιθανή διεξαγωγή της συνέχειας του πρωταθλήματος. Ο Ηρακλής, μέσω του προέδρου του Γιάννη Ζαντόπουλου, πρότεινε να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, να μην διεξαχθεί ο δεύτερος και οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να αγωνισθούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα οκτώ αγωνιστικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή που θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου.

Ο Μακεδονικός από την άλλη πρότεινε την μη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ ανόδου και να γίνει αναδιάρθρωση από την επόμενη περίοδο με άνοδο των έξι πρώτων από κάθε όμιλο σε μια νέα Γ’ Εθνική έξι ομίλων, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από το πρωτάθλημα της Football League.

Πέραν των προτάσεων η συζήτηση εστιάστηκε, επίσης, στο οικονομικό θέμα και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να μειωθούν τα έξοδα που αυξάνονται λόγω των υποχρεωτικών ράπιντ τεστ, η διεξαγωγή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η ΕΠΣΜ δεσμεύτηκε στις οκτώ ομάδες ότι θα στείλει ολοκληρωμένη πρόταση στην ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η ενημέρωση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας της Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής έγινε ουσιαστικός διάλογος και όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων επισήμαναν τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα θεσπίσει η πολιτεία και αναφέρθηκαν ότι θα πρέπει η ΕΠΟ να μειώσει τα έξοδα διαιτησίας, να καλύψει μέρος των μετακινήσεων και να λάβουν έκτακτη επιχορήγηση από την πολιτεία ή την περιφέρεια ή την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να λάβουν κάποια οικονομική βοήθεια καθώς είναι πολλούς μήνες υποχρεωτικά σε απραξία.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας δεσμεύτηκε δια του προέδρου της ότι θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις των σωματείων, θα τις ομαδοποιήσει και θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στην ΕΠΟ και σε όλες στις ενώσεις όσον αφορά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.»

Estrella
Auto KCS
agrosimvouli-300x250

Rabona ad