Η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Σκουντή (pics)

Μπάσκετ 15 Ιουλίου 2017, 13:19

Το έπος της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987 "ξαναζωντανεύει" μέσα από το βιβλίο του Βασίλη Σκουντή, που γυρίζει πίσω τον χρόνο και μας μεταφέρει τριάντα χρόνια πριν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου "γράφτηκε" η πρώτη χρυσή σελίδα στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος – συγγραφέας με καταγωγή από την Κρήτη παρουσίασε το βιβλίο του «Είμαστε πια πρωταθλητές» στο Δημαρχείο Χανίων και στην παρουσίαση το «παρών» έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Vivlio skountis

Ο Βασίλης Σκουντής ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασής του να γράψει το βιβλίο με το τι έγινε εντός και… παρκέ τριάντα χρόνια πριν και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους. «Πήγαινα χρόνια σε παρουσιάσεις βιβλίων και ήμουν όπως το… σκυλί που κάθεται από κάτω και βλέπει τα ψίχουλα και περιμένει να φάει τα ψίχουλα του αφεντικού του στο τραπέζι. Έτσι και εγώ πήγαινα… τσιμπολογώντας λίγο από τους συναδέλφους που με τιμούσαν προσκαλώντας με να συμμετάσχω σε πάνελ όπως κι αυτό σήμερα (χθες)» επισήμανε μεταξύ άλλων για την απόφασή του να μεταφέρει όσα έζησε στο έπος του ’87 σε ένα βιβλίο 117 σελίδων.

Vivlio skountis4

Για το βιβλίο και τον Βασίλη Σκουντή μίλησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων Μανώλης Αδοντάκης, ο Χανιώτης προπονητής μπάσκετ και πρώην διεθνής παίκτης Γιώργος Καλαφατάκης, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο διεθνής παίκτης Μανώλης Παπαμακάριος, του οποίου η σύζυγος είναι από τα Χανιά, ο παλαίμαχος Χανιώτης παίκτης Γιάννης Σκαραντωνάκης, ο πρόεδρος του “Γαλανόλευκου Φάρου” και παλαιός αθλητής μπάσκετ Νίκος Φλέκκας και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Καψής. Την παρουσίασε συντόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Φουντουλάκης.

Vivlio skountis3

Vivlio skountis2

Πριν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις για το “Είμαστε πια πρωταθλητές” ο Βασίλης Σκουντής ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χανιώτη μπασκετμπολίστα Πέτρου Οικονομάκη, που συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την ξαφνική του απώλεια (14 Ιουλίου 2008).

 

karta antonis garden