Η παρουσίαση Παντέλη

Χανιά | 28 Φεβρουαρίου 2017, 20:29

Διαβάστε τα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Νίκου Παντέλη, τον οποίο καλωσόρισε στον Α.Ο. Χανιά ο Σωτήρης Μαυρονάσιος. «Ξέρω ότι έχω έρθει σε μία δύσκολη στιγμή και όχι τόσο βαθμολογικά, αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα τα οποία θέλοντας και μη τα γνωρίζω κι εγώ», είπε μεταξύ άλλων ο 58χρονος τεχνικός.

/Bella Pizza

Τον Παντέλη, που χαρακτήρισε και πάλι τιμή του που αναλαμβάνει τον ΑΟΧ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι είχε πρόταση και επί θητείας Κατσιγιάννη, προλόγισε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, λέγοντας τα εξής:

«Μετά την παραίτηση του κ. Δρακόπουλου περί το τέλος Δεκεμβρίου ο Νίκος Παντέλης ήταν στις βασικές μας επιλογές από τότε. Κάποια προσωπικά όμως θέματα γιατί δούλευε στην προηγούμενή του ομάδα, τον Φωστήρα, δεν ευδοκίμησε τότε η συνεργασία. Η δεύτερη επιλογή μας ήταν ο κ. Βαζάκας και για κάποιους λόγους δεν ευδοκίμησε αυτή η συνεργασία και η διοίκηση επέλεξε τότε, τον κ. Παπαβασιλείου. Τα υπόλοιπα, τα γνωστά, τα ξέρετε. Προέκυψε ένα θέμα με την παραίτηση του κ. Παπαβασιλείου κι εμείς μπορούμε να πούμε αστραπιαία -δεν χάσαμε καθόλου χρόνο- και στραφήκαμε αμέσως στον προπονητή που ήταν ο ίδιος στόχος μας από το τέλος Δεκεμβρίου. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή χωρίς μεγάλα λόγια, αξιολογούμε πως είναι τιμή μας και επιτυχία της ομάδας, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τιμόνι της ένας προπονητής με τη διαδρομή και τη θητεία του Νίκου Παντέλη.

Mavronasios Pantelis1

Ο κ. Μελάς αλλά και προσωπικά εγώ νιώθω διπλή χαρά γιατί, δεν το γνωρίζετε πολλοί, με τον κ. Παντέλη υπήρξαμε συμπαίκτες το 1981 επί ένα χρόνο στο Αιγάλεω στη Β’ Εθνική. Αρα τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά, με συνδέουν δεσμοί φιλίας και εκτίμησης από τότε και νιώθω διπλή χαρά που συνεργαζόμαστε από ένα άλλο πόστο. Το ποιος είναι ο Παντέλης νομίζω ότι το γνωρίζετε όλοι. Μόνο και μόνο να σας πω ότι έχει 550 συμμετοχές στους πάγκους σε Α’, Β’ και Γ’ Εθνική. Εχει δουλέψει σε πάρα πολλές ομάδες με επιτυχία, είναι γνωστός για τη δουλειά του, την πειθαρχία, τη διαδρομή του και για το ήθος του. Νομίζω ότι και μόνο που έχει 550 συμμετοχές τα λέει όλα. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που δέχτηκε το κάλεσμά μας. Εκτιμώ ότι με την παρουσία του Παντέλη θα έρθουν καλύτερες ημέρες στην ομάδα διότι πολλοί έχουν παρερμηνεύσει την παρουσία της σημερινής διοίκησης στην ομάδα. Ο στόχος μας, φέρνοντας έναν προπονητή της εμβέλειας και της ικανότητας του Παντέλη, βλέπετε ότι είναι υψηλός. Κι όταν λέω υψηλός, ο στόχος και το κίνητρό μας είναι να ανεβάσουμε όσο μπορούμε πιο ψηλά βαθμολογικά την ομάδα.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΗ

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Νίκος Παντέλης λέγοντας τα εξής στις δηλώσεις του:

«Ευχαριστώ τον κ. Μαυρονάσιο για τα καλά του λόγια. Αυτά βέβαια πρέπει ν’ αποδειχθούν στην πράξη και μέσα στο γήπεδο. Οντως ίσως είναι η τρίτη φορά που συζήτησα με τα Χανιά. Είχα μιλήσει και με τον κ. Μελά και με τον κ. Μαυρονάσιο τον Δεκέμβριο, αλλά ήμουν τότε σε άλλη ομάδα και δεν μπορούσα να πάρω άδεια. Αλλά και πιο πριν και επί κυρίου Κατσιγιάννη, αν θυμάμαι, μου είχε γίνει μία πρόταση. Θεωρώ ότι ίσως η τρίτη φορά είναι κι η καλύτερη. Και για μένα είναι τιμή που είμαι αυτή τη στιγμή προπονητής στα Χανιά γιατί, κακά τα ψέματα, είναι μια ιστορική ομάδα, με μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι αυτή η πρόσκληση για μένα ήταν τιμητική. Η πρόταση οποιασδήποτε ομάδας είναι τιμητική γιατί δείχνει ότι σ’ εκτιμούν αλλά ειδικότερα στα Χανιά επέμειναν πάρα πολύ.

Pantelis

Να σας πω ότι μπόρεσα να πάρω άδεια από το Φωστήρα γιατί δεν έχω μάθει στη ζωή μου να σηκώνομαι να φεύγω από ομάδες μόνος μου. Μπορεί να με διώχνουν, αλλά ποτέ δεν σηκώνομαι να παραιτήσω μία ομάδα. Ευχαριστώ επ’ ευκαιρίας και τη διοίκηση του Φωστήρα η οποία μου έδωσε την “άδεια” να μιλήσω και να έρθω στα Χανιά. Ξέρω ότι έχω έρθει σε μία δύσκολη στιγμή και όχι τόσο βαθμολογικά, αλλά από τα τελευταία γεγονότα τα οποία θέλοντας και μη, τα γνωρίζω κι εγώ. Δεν είμαι εδώ για να υποσχεθώ πράγματα και θαύματα, αυτό που μπορώ όμως να πω και το είπα σήμερα και στους ποδοσφαιριστές, είναι ότι μ’ αρέσει να υπάρχει τιμιότητα στις σχέσεις των ανθρώπων γιατί όλα αυτά τα πράγματα βγαίνουν στο γήπεδο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα πρέπει κάποια στιγμή η ομάδα των Χανίων να αποκτήσει μία ποδοσφαιρική ταυτότητα όσον αφορά διοικητικά και τον κόσμο, γιατί αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα -αυτές οι πλευρές- πρέπει να είναι ενωμένες και μόνο αν μια ομάδα είναι ενωμένη μπορεί να φέρει επιτυχίες. Δεν θα σας πω τι ποδόσφαιρο θα παίξει η ομάδα ή να μιλήσω για ποδοσφαιρικούς όρους γιατί δε νομίζω ότι ενδιαφέρει πάρα πολύ τον κόσμο. Αυτά θα τα δει στο γήπεδο. Πιστεύω ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι σε μία καλή βαθμολογική θέση, αλλά δεν έχει σωθεί 100%, διότι υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σταθεροποιηθούμε πιο ψηλά. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να θέσει στόχο η ομάδα να κοιτάζει πιο ψηλά και όχι αποκλειστικά και μόνο να παραμείνει στην κατηγορία. Βέβαια, έτσι όπως σχεδιάστηκε το καλοκαίρι, ο στόχος ρεαλιστικά είναι να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι των Χανίων -που ξέρουν την ομάδα πολύ καλύτερα από μένα- θα πρέπει να βάλουν έναν στόχο ώστε ν’ ανέβει πιο ψηλά. Στην παρούσα φάση θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να μπορέσει η ομάδα ν’ ανέβει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Επίσης να μπορέσει ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο -γιατί κι εγώ διάβασα κάποια πράγματα- διότι ξαναλέω ότι ομάδα είναι αυτή όταν όλοι οι παράγοντες, εννοώντας διοίκηση, κόσμο, παίκτες, προπονητές, είναι ένα. Αυτό για μένα είναι το υπ’ αριθμόν ένα συστατικό ούτως ώστε μια ομάδα να πάει πάρα πολύ καλά. Ξέρω τα προβλήματα… Και ο κ. Μελάς και ο κ. Μαυρονάσιος μου τα έχουν πει. Είχα κι εγώ άποψη γιατί είμαι πάρα πολλά χρόνια στο χώρο και πάντα μ’ ενδιέφερε η Β’ Εθνική κατηγορία. Για σχεδόν 6 μήνες έκανα ένα διάλειμμα από τη Β’ Εθνική γιατί ο χώρος μου αυτός είναι κυρίως και ξαναλέω ότι νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι στα Χανιά».

Για το αν θα γίνουν προσθήκες στο τεχνικό τιμ: «Στην παρούσα φάση κοιτάζουμε να βρούμε κάποιον προπονητή τερματοφυλάκων να μπορεί να βοηθάει. Δε νομίζω ότι χρειάζεται την παρούσα χρονική στιγμή κάποιος άλλος. Κοιτάζουμε να βρούμε κάποιον να μπορεί να μας βοηθήσει όσον αφορά την εκγύμναση των γκολκίπερ και νομίζω ότι θα βρούμε».

 «Καταρχάς για μένα η Β’ Εθνική είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη! Ολος ο κόσμος λέει ότι ο κόσμος έχει σωθεί. Η ομάδα δεν έχει σωθεί. Εχει μία ασφάλεια 9 βαθμών από την ομάδα που πέφτει αλλά εύκολα αυτή η ασφάλεια μπορεί να καταρριφθεί εάν δεν είμαστε σοβαροί. Για μένα, επειδή έχω αντιμετωπίσει τέτοιες παρόμοιες καταστάσεις, έχοντας φύγει κι εγώ από ομάδα για άλλους λόγους και έχω πάει σε άλλη ομάδα για τους ίδιους λόγους, η αρχή μου είναι ότι σε μια τέτοια κατάσταση πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Δεν είναι τα πρόσωπα. Αύριο μπορεί να φύγω κι εγώ. Δεν θα είναι όμως φεύγει ο Παντέλης. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Ούτε ο προπονητής, ούτε οι ποδοσφαιριστές. Είναι η ομάδα και μετά οι παράγοντες που είναι εκείνη τη στιγμή στην ομάδα».

Απομαγνητοφώνηση: athlitiko.gr

Estrella
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad