Η παρουσία του IOX στον αγώνα πρόκρισης για την Eθνική ομάδα

Σπορ 19 Ιουνίου 2021, 16:05

Με αρκετούς αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων στον αγώνα πρόκρισης για την Εθνική ομάδα Optimist και Laser 4,7.

Ο αγώνας ξεκίνησε την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 του μήνα. Ηταν ένας δύσκολος αγώνας με υψηλό ανταγωνισμό όπου μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία τα αποτελέσματα άλλαζαν συνεχώς. Συνολικά συμμετείχαν 144 αθλητές/ αθλήτριες στα Optimist και 91 αθλητές/αθλήτριες στα Laser 4,7 με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας όπως εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η αποστολή του ΙΟΧ αποτελούνταν από επτά αθλητές και αθλήτριες.

Η ενημέρωση του ΙΟΧ είναι η εξής:

Ολοκληρώθηκε  την Κυριακή 13 Ιουνίου η Πρόκριση για την Εθνική Ομάδα Optimist και Laser 4,7 στην Αθήνα με 9 και 8 ιστιοδρομίες αντίστοιχα. Ένας δύσκολος αγώνας με υψηλό ανταγωνισμό όπου μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία τα αποτελέσματα άλλαζαν συνεχώς. Έλαβαν μέρος συνολικά 144 αθλητές/τριες στα Optimist και 91 αθλητές/τριες στα Laser 4,7 για τους οποίους τηρήθηκε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ. Να τονιστεί ότι όλοι οι αθλητές και αθλήτριες πέρασαν από rapid test. Οι Ιστιοδρομίες διεξήχθησαν στον Φαληρικό όρμο, με ανέμους μεταβλητής διεύθυνσης και έντασης, που ανάγκαζαν τους αθλητές/τριες να υπερβάλλουν εαυτό για να τερματίσουν τις ιστιοδρομίες.

Στην κατηγορία Optimist, οι 5 πρώτοι στην κατάταξη θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Garda της Ιταλίας και οι επόμενοι 7 (οι 4 πρέπει να είναι του ίδιου φύλου) θα τρέξουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ισπανία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο είναι:

Optimist Γενική

37η -Σινάνη Κωνσταντίνα
45ος – Νικολάου Άγγελος
76ος – Φυλλαδιτάκης Γίωργος
81ος-Κακούρης Ανδρέας
84ος Ζαμπακόλας Παντελής-Άγγελος
86η -Φυλλαδιτάκη Μελίνα

Optimist Κορίτσια

12η -Σινάνη Κωνσταντίνα
28η -Φυλλαδιτάκη Μελίνα

Optimist Αγόρια

31ος – Νικολάου Άγγελος
51ος – Φυλλαδιτάκης Γίωργος
55ος-Κακούρης Ανδρέας
57ος Ζαμπακόλας Παντελής-Άγγελος

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Laser 4,7 όπου έλαβαν μέρος 47 παιδιά, ήταν η εξής:

Laser 4,7

50ος Μπιλάς Παράσχος

Laser 4,7 – Αγόρια

31ος Μπιλάς Παράσχος

Προπονητές του ΙΟΧανίων για τα Optimist ο Βασίλης Σωτηρίου και για τα Laser 4,7 Ανδρέας Σηφάκης.

 

JoyMachine

Rabona ad