Η παγκόσμια πρωταθλήτρια σκακιού Στ. Τσολακίδου στα Χανιά

Σκάκι | 8 Ιουλ 2018, 18:51

Στα Χανιά αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες η μεγαλύτερη σκακίστρια που ανέδειξε η Ελλάδα, η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου.

Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, φέρνουν την Στ. Τσολακίδου για έναν αγώνα σιμουλτανέ, όπου θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 35 επίλεκτους σκακιστές της πόλης μας.

Η ανακοίνωση της ΣΑ Χανίων αναφέρει τα εξής:

Μία σπουδαία εκδήλωση στο χώρο του σκακιού προγραμματίζει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ.

Η μεγαλύτερη σκακίστρια που ανέδειξε η χώρα μας και τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου θα έρθει στα Χανιά προσκεκλημένη του Δήμου Χανίων και της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ!

Στις 17 Ιουλίου συνδυάζοντας την έναρξη μίας άλλης σπουδαίας εκδήλωσης που τιμάει τον τόπο μας για 10 χρόνια, το Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας που έχει εξελιχθεί σαν την κορυφαία σκακιστική διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα μας, προγραμματίστηκε αγώνας σιμουλτανέ όπου η Παγκόσμια Πρωταθλήτριά μας θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 35 επίλεκτους σκακιστές της πόλης μας.

Μία ιδιαίτερη τιμή για τους σκακιστές μας που θα έχουν τη χαρά να τη δούνε, να εμπνευστούνε και να την αντιμετωπίσουν προσπαθώντας να κάνουν την υπέρβαση και γιατί όχι τη μεγάλη έκπληξη!

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων και θα έχουν πλήρη τηλεοπτική κάλυψη συνδυάζοντάς το με την τουριστική προβολή της πόλης μας!

Η Σταυρούλα Τσολακίδου γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου το 2000 στην Καβάλα. Η πορεία της στο σκάκι είναι εντυπωσιακή και ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η διάρκεια και η σταθερότητα των επιτυχιών σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Η πρώτη της μεγάλη επιτεύχθηκε το 2013 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου μετά από μία συναρπαστική μονομαχία έδειξε τα πλούσια χαρίσματά της κατακτώντας των Παγκόσμιο τίτλο κάτω των 14 ετών. Το 2015 στην Χαλκιδική κατακτά ξανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών και το 2016 στο Khanty –Mansiysk της Ρωσίας αναδείχτηκε για τρίτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κερδίζοντας αυτή τη φορά την κατηγορία κάτω των 18 ετών. Με την επιτυχία της αυτή κατάφερε να είναι και η μόνη σκακίστρια σε Παγκόσμιο επίπεδο που έχει στη συλλογή της τρεις Παγκόσμιους τίτλους! Η σταθερότητα των επιτυχιών της φαίνεται και με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων το 2014 στο Durban της Νότιας Αφρικής. 2η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 14 ετών στο Batumi της Γεωργίας και 3η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016 στην Πράγα της Τσεχίας. Το πιο εντυπωσιακό πάντως σε όλες τις παραπάνω επιτυχίες είναι ότι συνήθως αγωνιζόταν σε μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες! Στην Ελλάδα έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες με σημαντικότερη το Πρωτάθλημα Γυναικών το 2017 στην ηλικία μόλις 17 ετών!

Η Σταυρούλα έχει τον τίτλο της Women Grand maitr από το 2016 ενώ το 2018 κατέκτησε και τον τίτλο του Διεθνή Μαιτρ και σε επίπεδο Ανδρών!

Αγωνίζεται στην ομώνυμη ομάδα της Καβάλας σε έναν σύλλογό που χρόνια τώρα τιμάει το Ελληνικό σκάκι δημιουργώντας μία παράδοση επιτυχιών σε όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις που συμμετέχει και έχοντας αναδείξει πλήθος αξιόλογων σκακιστών.

Τέλος ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα για την Σταυρούλα Τσολακίδου να τονίσουμε ότι αποφοίτησε τη φετινή χρονιά από το 1οΛύκειο Καβάλας με βαθμό απολυτηρίου Άριστα 19,4 δείχνοντας ότι η εκπληκτική πορεία της στο σκάκι δεν επηρέασε της μαθησιακές της γνώσεις. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ: ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΚΑΚΙΣΤΡΙΑ

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΣΑ Χανίων, Γιάννης Σπυριδάκης, καλωσορίζει την κορυφαία Ελληνίδα σκακίστρια στα Χανιά.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: “Καλωσορίζουμε την κορυφαία Ελληνίδα σκακίστρια και καλούμε τους συντοπίτες μας σκακιστές και μη να απολαύσουν αυτό το καταπληκτικό event. Ο σύλλογός μας συνεχίζει να προσφέρει στη νεολαία της πόλης μας αλλά και να προβάλει τον τόπο μας σε διεθνές επίπεδο ενισχύοντας σημαντικά τον “αθλητικό τουρισμό” του νομού μας. Το μεγάλο αυτό σκακιστικό event σε συνδυασμό με το διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας ξαναφέρνουν τα Χανιά στο παγκόσμιο σκακιστικό επίκεντρο. Ευχαριστούμε τον Δήμο Χανίων, το Δήμο Καντάνου-Σελίνου, την Περιφέρεια Κρητης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το ΕΒΕΧ και την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ-ΣΑΜΑΡΙΑ για την υποστήριξη” 

 

karta antonis garden

Rabona ad