Η Ντουντουνάκη και οι δύο ελληνικές σκυτάλες στο Τόκιο

Κολύμβηση | 6 Ιουνίου 2021, 22:59

Ακόμα πιο δυνατή θα είναι η ελληνική αποστολή της κολύμβησης στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Οπως προκύπτει και μάλιστα είναι εξόχως σημαντικό από την Κολυμβητική Ομοσπονδία η οποία… διόρθωσε ατόπημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FINA), δύο ελληνικές σκυτάλες θα βρίσκονται το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μία από αυτές περιλαμβάνει την Αννα Ντουντουνάκη στη 4×100 μικτή mixed ,στην οποία βρίσκονται ακόμα και οι Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας και Νόρα Δράκου.

Επίσης, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή και για την μικτή ομαδική ανδρών 4×100 την οποία αποτελούν οι Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος και Κρίστιαν Γκολομέεβ.

Η σκυτάλη, στην οποία βρίσκεται η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είχε καταγράψει νέο πανελλήνιο ρεκόρ (3.45.38) στο πρόσφατο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης “Ακρόπολις” όπου είχε επιβεβαιωθεί ότι είναι μέσα στις 16 καλύτερες σε όλο τον κόσμο και θα έπαιρνε την πρόκριση για το Τόκιο, όπερ και εγένετο…

Η αναφορά της ΚΟΕ έχει ως εξής:

Με αστραπιαίες κινήσεις της ΚΟΕ, προς τη Fina, κανονικά οι σκυτάλες μας 4×100μ. Μ. Ομαδική ανδρών και 4×100μ. Μ. mixed στο Τόκιο!

Κανονικά θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον ερχόμενο μήνα, οι σκυτάλες μας στα 4×100μ. Μικτή Ομαδική ανδρών και 4×100μ. Μικτή Mixed που κατάφεραν στο πρόσφατο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις» που έγινε στο ΟΑΚΑ (28-30 Μαΐου) να πετύχουν επιδόσεις εντός της πρώτης 16άδας.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε από λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε, πληροφόρηση από πλευράς Fina, η οποία και έδωσε το δικαίωμα στην Ιρλανδία (4×100μ. Μ. Ομαδική) και την Ελβετία (4×100μ. Μικτή Mixed) να θεωρούν ότι εκείνες είναι που εξασφαλίζουν τα εισιτήρια στα αντίστοιχα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, διαλύθηκε εν τη γενέσει της, μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΟΕ προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η Fina, ενώ είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς ΚΟΕ, με την αλλαγή του αγωνιστικού προγράμματος στο «Ακρόπολις» και την αποστολή των επίσημων αποτελεσμάτων του μίτινγκ, εντελώς λανθασμένα ενημέρωσε τις δύο χώρες (Ιρλανδία και Ελβετία), ότι είναι αυτές που θα πάνε στο Τόκιο, με τις δύο σκυτάλες.

Τελικά, η άμεση αντίδραση της ΚΟΕ, ήταν εκείνη που επανάφερε τη νομιμότητα των δεδομένων και έτσι το λάθος της Fina αποκαταστάθηκε έγκαιρα, με επίσημη επιστολή που απέστειλε στην ΚΟΕ σήμερα (6/6), αναλαμβάνοντας και την ευθύνη του λάθους της.

Έτσι, αυτό που ισχύει και δεν αλλάζει είναι πως, τόσο η σκυτάλη 4×100μ. Μικτή Ομαδική των ανδρών (Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος, Κρίστιαν Γκολομέεβ) με επίδοση 3.34.61, όσο και η σκυτάλη 4×100μ. Μικτή Mixed (Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Αννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου) με επίδοση 3.45.38, θα είναι στο Τόκιο, μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά της κολύμβησης (Απόστολος Παπαστάμος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Δημήτρης Μάρκος) που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους σε ατομικά αγωνίσματα, αλλά και τον Οδυσσέα Μελαδίνη (4η επίδοση) στα 4×100μ. ελεύθερο.

Ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και συνυπεύθυνος με τον Γιάννη Νάτσιο, επίσης μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, για το άθλημα της Κολύμβησης, αναφερόμενος στο τι μεσολάβησε και το αίσιο τέλος της όλης αναστάτωσης, τονίζει:

Με επίσημη επιστολή που εστάλη σήμερα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Fina, οι σκυταλοδρομίες μας 4Χ100 μικτή ομαδική ανδρών και 4Χ100 μικτή mixed, πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην επιστολή της παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος ενημέρωση χθες, μετά από τυχαίο συστημικό της λάθος και έστειλε σήμερα την σωστή και ενημερωμένη λίστα που περιλαμβάνει μέσα τις Εθνικές μας Ομάδες στα 4Χ100 ελεύθερο ανδρών, 4Χ100 μικτή ομαδική ανδρών και 4Χ100 μικτή mixed.

Η Ομοσπονδία είχε φροντίσει προηγουμένως να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προς την Fina για να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για το μίτινγκ Ακρόπολις και το αποτέλεσμα είναι πανηγυρικό για όλους εμάς και κυρίως τους αθλητές μας.

Η πρόκριση τριών σκυταλοδρομιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα τεράστιο και μοναδικό κατόρθωμα των αθλητών μας και των προπονητών τους και μας κάνει περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον».

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad