Η νέα πραγματικότητα για τον Πλατανιά

Πλατανιάς | 24 Σεπ 2020, 10:13

Επειτα από την αδυναμία συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες ο Πλατανιάς βιώνει μία νέα πραγματικότητα.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Την Πέμπτη (24/09) η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θα εξετάσει την αίτηση της χανιώτικης ομάδας για συμμετοχή στον κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής, ώστε να γίνει η 16η του πρωταθλήματος και να αποφύγει τον δρόμο προς τα τοπικά πρωταθλήματα. Από πλευράς Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ υπάρχει θετική εισήγηση για να γίνει δεκτό το αίτημα, όπως και αυτά από Πανιώνιο και Κασσιόπη (Κέρκυρα).

Αν γίνει δεκτή η αίτηση του Πλατανιά τότε θα επιστρέψει σε επίπεδο κρητικού ομίλου και τέταρτης τη τάξει κατηγορίας έπειτα από τη σεζόν 2008-2009, οπότε και αναδείχθηκε πρωταθλητής του 10ου ομίλου και βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Football League 2.

Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα θα βρεθεί στην Α’ Κατηγορία για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2001-02 όπου εκτός του πρωταθλητή Θησέα στη Δ’ Εθνική από το τοπικό πρωτάθλημα προβιβάστηκαν και οι Πλατανιάς, Μινώταυρος και Αρης Σούδας.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της κλήρωσης για τις διοργανώσεις της ΕΠΣ Χανίων την Τετάρτη (23/09) η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη αφού υπήρξε η αναφορά στο όνομα του Πλατανιά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ως πιθανής 16ης ομάδας στην Α’ Κατηγορία σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η αίτηση για συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Τότε, σε αυτό το ενδεχόμενο, θα αναβιώσει ένα γειτονικό ντέρμπι από τα παλιά σε επίπεδο Α’ Κατηγορίας, αφού την 1η αγωνιστική ο Πλατανιάς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Γρανίτη.

Estrella
Auto KCS

Rabona ad