Η νέα διοίκηση στο ΕΑΚ και τα Χανιά που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο για το κολυμβητήριο

Υγρός στίβος 9 Αυγούστου 2021, 17:27

Εργα από τη νέα διοίκηση του ΕΑΚ, έστω κι αν αυτή είναι αλλαγμένη κατά δύο πρόσωπα, το ένα από τα οποία όμως είναι ο ίδιος ο πρόεδρος, περιμένουν οι υποδομές των Χανίων από εδώ και στο εξής.

KTEO Κρήτης

Κατά κοινή ομολογία, το θέμα του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα και ουσιαστικά είναι κοινό μυστικό ότι δεν ενδιαφέρει μονάχα όλους όσοι ασχολούνται με αυτό -γονείς, αθλητές, ακόμα και το σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων- αλλά είναι θέμα που αφορά πια όλα τα Χανιά.

Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Σβουράκης όπου πρόκειται για το νέο πρόεδρο του ΕΑΚ, αναλαμβάνει να διαχειριστεί σε μια πολύ κρίσιμη καμπή το συγκεκριμένο ζήτημα και ειδικότερα αυτό που περιμένουν όλοι είναι να συμβάλει από την πλευρά του για να “περπατήσει” η διαδικασία για την υπογραφή της προγραμματικής με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Και ναι μεν, αυτό είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά το ΕΑΚ, παρ’ όλα αυτά, ο ορισμός του στην θέση του προέδρου από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού δίνει μια πρώτη εντύπωση ότι με μία καλή επικοινωνία απ’ όλες τις πλευρές θα μπορούσαν τα πράγματα να… ξεκολλήσουν.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα Χανιά δεν μπορούν να περιμένουν άλλο σε ό,τι αφορά τα έργα που πρέπει να γίνουν στο κολυμβητήριο. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος και διαφαίνεται απίθανο να λειτουργήσουν όλες οι πισίνες, από την άλλη το ζήτημα είναι να προχωρήσουν τουλάχιστον άμεσα οι διεργασίες, να τρέξουν δηλαδή οι μελέτες αν είναι δυνατό μέσα στο χειμώνα και σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσουν τα πράγματα εκεί που περιμένει όλος ο κόσμος του αθλητισμού και όχι μόνο στα Χανιά. Το ζήτημα άλλωστε της ολικής ανακαίνισης του κολυμβητηρίου εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός θα προσδώσει και μια τεράστια οικονομική ώθηση συνολικά στην κοινωνία της πόλης και του νόμου γενικότερα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει σίγουρα ποια είναι η άποψη του κ. Σβουράκη για το κολυμβητήριο στην περιοχή της Ν. Χώρας, αλλά αυτό είναι κάτι που θα επιβεβαιωθεί στην πορεία του χρόνου και αναλόγως των χειρισμών της διοίκησης που αναλαμβάνει.

Σημειώνουμε ξανά ότι τα Χανιά δεν μπορούν να περιμένουν άλλο για το κολυμβητήριο και μετά από μια ήδη πολύ μεγάλη και ίσως αδικαιολόγητη καθυστέρηση, το θέμα είναι οι διαδικασίες να προχωρήσουν. Μένει να φανεί πόσο μπορεί από την πλευρά του να συμβάλει το ΕΑΚ και η νέα διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Synagogi

Rabona ad