Η μεταρρύθμιση για την αδειοδότηση στο πρωτάθλημα

Μπάσκετ 28 Ιαν 2021, 20:51

Ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ο κανονισμός που αφορά τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Basket League, καθώς και η διαδικασία ελέγχου και τήρησης των προϋποθέσεων που είναι υποχρεωμένες να πληρούν οι ΚΑΕ.

Η ενημέρωση του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών αναφέρει σχετικά:

«Με την ψήφιση του Κανονισμού που προβλέπεται στο άρθρο 105 παράγραφος 4 του ισχύοντος αθλητικού νόμου, ολοκληρώνεται ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων που είχαν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στην σημερινή (28/01) συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ ψηφίστηκε ο Κανονισμός που αφορά τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Basket League όπως, επίσης, η διαδικασία ελέγχου και τήρησης των προϋποθέσεων που είναι υποχρεωμένες να πληρούν οι ΚΑΕ.

Σκοπός των σημαντικών αλλαγών στις οποίες προχωρά ο ΕΣΑΚΕ είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας και του “υγιούς” ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα, η βελτίωση του αγωνιστικού επιπέδου και θεάματος που προσφέρει η Basket League στους Έλληνες φιλάθλους.»

Γαλατσόπουλος: Ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση

Η τοποθέτηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελου Γαλατσόπουλου, επί του θέματος:

«Μετά την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την υπογραφή με την ΕΡΤ τριετούς συνεργασίας για όλες τις ΚΑΕ του Πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ παρεμβαίνει ουσιαστικά και αποκτά ρόλο εγγυητή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ.

Οι ομάδες και οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ, στους οποίους βασίζεται η λειτουργία των ομάδων και έχουν κρατήσει “όρθιο” το επαγγελματικό μπάσκετ στην δύσκολη περιόδο της πανδημίας, θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στην διαδικασία αδειοδότησης των ΚΑΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αλλά και για να γνωρίζουμε νωρίτερα από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα ποιές ομάδες θα μετέχουν στην διοργάνωση.

Σήμερα και μετά την θεσμική παρέμβαση που πετύχαμε σε συνεργασία με την Πολιτεία, έγινε ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ που σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας άντεξε χάρη στην αγάπη των Ελλήνων φιλάθλων και αναπτύσσεται περαιτέρω.»

karta antonis garden
zgas

Rabona ad