Η επόμενη μέρα για τα τοπικά πρωταθλήματα

ΕΠΣΧ | 30 Ιουνίου 2021, 20:32

Το σημαντικό κομμάτι της Γ.Σ. της ΕΠΣΧ ήταν το δεύτερο, όταν και άρχισε η συζήτηση για την επόμενη μέρα στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Κώστας Κωνσταντινίδης, γνωστοποίησε την απόφαση της διοίκησης που αφορά την ελάφρυνση των σωματείων, που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά λόγω της πανδημίας.

Αρχικά όπως ειπώθηκε θα απαλλαχτούν τα σωματεία από την καταβολή του παραβόλου συμμετοχής στα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας, του Κυπέλλου Χανίων, καθώς και των πρωταθλημάτων Κ16 και Κ14.

ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε το ζήτημα των δωρεάν διαιτησιών. Η ΕΠΣΧ αποφάσισε να υπάρξουν τουλάχιστον για την αρχή (σε διασπορά στον χρόνο και όχι με συνεχόμενη ροή) 10 δωρεάν διαιτησίες στα πρωταθλήματα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας.

Για το κομμάτι αυτό ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΧ Γιώργος Τριανταφύλλου τόνισε ότι από την πλευρά της Επιτροπής, αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Ενωση να προσφερθούν 3 διαιτησίες στον πρώτο και 3 στον δεύτερο γύρο. «Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι καλύτερο, αλλά και στον δικό μας κλάδο υπάρχει “κρίση”» επισήμανε ο Γ. Τριανταφύλλου, που κάλεσε άπαντες όσο μπορούν από την πλευρά τους να βοηθήσουν στο κομμάτι της διαιτησίας και να υπάρξουν περισσότερα παιδιά στον χώρο, καθώς μειώνεται ο αριθμός. «Είναι σημαντικό η φετινή σχολή διαιτησίας να βγάλει όσο περισσότερους διαιτητές γίνεται…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οι συμμετοχές για τα νέα πρωταθλήματα θα κατατεθούν πιθανότατα μέχρι τις 2-3 Αυγούστου. Αναλόγως με τις συμμετοχές και επειδή τα πρωταθλήματα θα πρέπει να είναι… ευέλικτα – όπως ειπώθηκε – για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν ίσως να υπάρξει συγχώνευση Β’ και Γ’ Κατηγορίας.

Για το κομμάτι των ποινών ξεκαθαρίστηκε ότι δε θα “κουβαλήσει” κανείς παίκτης ποινή που είχε την περασμένη σεζόν και την οποία δεν εξέτισε λόγω της οριστικής διακοπής.

ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Το μεγαλύτερο κομμάτι της συζήτησης αφορούσε την παρουσία απινιδωτή σε κάθε γήπεδο, αλλά και στην ποιότητα των γιατρών που θα είναι στα παιχνίδια, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή με τον Ερικσεν στο Euro.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία στο κομμάτι αυτό μεταξύ Περιφέρειας, Ενωσης, Δήμων και της ΕΠΟ και έχει ζητηθεί προσφορά για απινιδωτές. Οσον αφορά τους γιατρούς προτάθηκε να ανέβει το ποσό αμοιβής τους αλλά να ανέβει παράλληλα και η ποιότητα των γιατρών που θα είναι στα παιχνίδια.

Στη συνέχεια τέθηκαν επί τάπητος θέματα που συζήτησαν μεταξύ τους έπειτα από 2 συναντήσεις που έγιναν οι πρόεδροι των ομάδων της Α’ Κατηγορίας, όπως αυτό της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών.

 

Estrella

Rabona ad