Η ΕΠΟ για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Γ' Εθνική 7 Απριλίου 2021, 17:55

Ανακοίνωση σχετικά για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το οποίο είναι να ξεκινήσει την Κυριακή και στους 10 ομίλους δίνει στη δημοσιότητα η ΕΠΟ.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Επί της ουσίας, η ανακοίνωση “δε λέει κάτι”, πέραν του γεγονότος ότι ενεκρίθη η τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος. Αυτό όμως που γίνεται γνωστό -χωρίς να αναφέρονται οι ομάδες- είναι ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με έξι αποχωρήσεις αφού θα λάβουν μέρος 130 από τα 136 σωματεία που είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., κατά την υπ’ αριθμόν 1/05.04.2021 συνεδρίασή της, ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και η μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδων, πανελλήνιας εμβέλειας ποδοσφαιρική διοργάνωση, επανεκκινεί στις 11/04/2021, από το σημείο που διεκόπη.

Το πρωτάθλημα, στο οποίο συνεχίζουν τα 130 από τα 136 σωματεία που ξεκίνησαν κατά την έναρξή του το φθινόπωρο του 2020, θα διεξαχθεί σε έναν γύρο.

Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

 

Estrella
Auto KCS