Η Επιτροπή Ισότητας βραβεύει τους αθλητές – γονείς

Σπορ 15 Δεκεμβρίου 2022, 18:49

Η Επιτροπή Ισότητας Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διοργανώνει για πρώτη φορά εκδήλωση βράβευσης για τις αθλήτριες και τους αθλητές που ήταν γονείς όταν συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

KTEO Κρήτης

Για την ακρίβεια θα βραβευτούν ο Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), ο Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), η Βούλα Παπαχρήστου (στίβος), ο Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), η Αιμιλία Τσουλφά (ιστιοπλοϊα), ο Κώστας Φιλιππίδης (στίβος), ο Γιάννης Φουντούλης (πόλο) και η Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΟΕ: στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένη η Annamarie Phelps, Αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Σκοπός της στήριξης των αθλητριών και αθλητών – γονέων από την ΕΟΕ και Επιτροπής Ισότητας των Φύλων είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι δεν τελειώνει η αθλητική καριέρα με τη δημιουργία οικογένειας, η οποία φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά και στις ευθύνες και υποχρεώσεις.

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα πρέπει να αποτελεί και εμπόδιο για τις πρωταθλήτριες και τους πρωταθλητές να συνεχίσουν την αθλητική τους καριέρα και να πρωταγωνιστούν στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.

Αυτός είναι ο λόγος που η ΕΟΕ και η Επιτροπή Ισότητας, στο πλαίσιο προώθησης του θεσμού της οικογένειας στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, αποφάσισε να στηρίξει τις πρωταθλήτριες και τους πρωταθλητές που έχουν οικογένεια και έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020.

Ανάμεσα στις δράσεις της η Επιτροπή Ισότητας Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συμμετέχει στο διετές ERASMUS+ πρόγραμμα GAMES των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών με θέμα την «Περισσότερη Ισότητα στην Αθλητική Ηγεσία» στο οποίο συμμετέχουν άλλες επτά Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.

manolikakis
Synagogi

Rabona ad