Η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται το 2ο Δημοτικό Χερσονήσου

Σπορ 2 Ιουνίου 2022, 18:51

Η Αρχαία Ολυμπία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα 13 σχολεία που κληρώθηκαν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία. Ανάμεσά τους και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου.

KTEO Κρήτης

Η δράση θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στον ιστορικό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θα παραβρεθούν αρκετοί Ολυμπιονίκες.

Το ενημερωτικό δελτίο τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει σχετικά:

«Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία, η Αρχαία Ολυμπία είναι έτοιμη να υποδεχτεί αύριο στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου στεγάζεται η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, τα 13 Σχολεία που κληρώθηκαν για να πραγματοποιήσουν ένα τριήμερο πρόγραμμα από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στον ιστορικό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Τα Σχολεία είναι: το Ειδικό Δημοτικό Αλεξανδρούπολης, το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας, το 2ο Δημοτικό Μυτιλήνης, το 25ο Δημοτικό Πάτρας, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το Δημ. Σχ. Καρδιτσομαγούλας, το Γυμνάσιο Νυδρίου, το 10 Δημοτικό Νέας Τρίγλιας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κώ, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και το Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Μαζί τους θα είναι οι Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών Βίκτωρας Μήτρου και Γιώργος Τζελίλης, της χειροσφαίρισης Γιώργος Χαλκίδης, και οι διακεκριμένοι αθλητές Πηνελόπη Νίκα (μοντέρνο πένταθλο), Αντώνης Πλατής (γκολφ), Άννα Χαραλαμπίδη (υδατοσφαίριση), Άγγελος Λεμάνης (ιστιοπλοΐα), Ρούλα Γιαννικάκη (στίβος) και Χριστίνα Ζαχαριάδου (αντισφαίριση).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους αθλητές, να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο, το Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, να πραγματοποιήσουν ένα βιωματικό πρόγραμμα αθλημάτων (δρόμους, άλματα, ρίψεις, laser run, χάντμπολ, άρση βαρών, γκολφ, cross hoping) να επισκεφθούν το Ιστορικό Αρχείο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και να ζωγραφίσουν το μήνυμα τους για την Ειρήνη. Ενώ την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσουν περιβαλλοντική δράση στο δάσος της Φολόης.

Την διαδικτυακή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Σπύρος Καπράλος ο οποίος τόνισε ότι ο «Ολυμπισμός είναι αυτός που κινεί τον Αθλητισμό, είναι φιλοσοφία ζωής» και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την επιτυχημένη Ολυμπιακή εβδομάδα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος που συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που με αυτές τις δράσεις φέρνουν πιο κοντά τους μαθητές στην Ολυμπιακή Παιδεία και στις Ολυμπιακές αξίες που πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής για όλους μας.

Ενώ ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος και υπεύθυνος για το πρόγραμμα, συντόνισε την κλήρωση που ανέδειξε τα 13 σχολεία, ένα από κάθε μία Περιφερειακή Διεύθυνση της Ελλάδας τονίζοντας την μεγάλη χαρά του για την φιλοξενία των Σχολείων στην Αρχαία Ολυμπία.»

manolikakis
Synagogi

Rabona ad