Η απάντηση του ΕΣΑΚΕ στον ΠΣΑΚ

Μπάσκετ 2 Οκτ 2020, 18:22

Δεν έμεινε αναπάντητη η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ με αποδέκτες τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ. Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών "σήκωσε το γάντι" και απάντησε.

Στην ανακοίνωση – απάντησή του ο ΕΣΑΚΕ μιλά για «άναρθρες κραυγές» από την πλευρά του Πανελληνίου Συλλόγου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και για υπονόμευση των ενεργειών «για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών:

«Θα περιμέναμε από την διοίκηση του ΠΣΑΚ ως υπεύθυνο συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του επαγγελματικού μπάσκετ στην χώρα μας αντί για άναρθρες κραυγές, να στέλνει μήνυμα ενότητας του χώρου μας. Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία και στην οικονομία λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ο ΕΣΑΚΕ και τα μέλη του, οι ΚΑΕ της Basket League και οι ιδιοκτήτες των ομάδων, προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το Ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ και κατά επέκταση όλες τις θέσεις εργασίας στον χώρο. Σε αυτή την προσπάθεια θα αναμέναμε ότι ο ΠΣΑΚ θα ήταν συμπαραστάτης, εξασκώντας φυσικά τον θεσμικό του ρόλο να προασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Αντί γι’ αυτό παρατηρούμε με έκπληξη τον ΠΣΑΚ να υπονομεύει τις ενέργειες του ΕΣΑΚΕ για την δημιουργία των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21. Ο ΠΣΑΚ ζητά τις παραιτήσεις του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ.

Και ρωτάμε ευθέως: Σε αυτή την περίοδο δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος ποιά σκοπιμότητα θα εξυπηρετούσε μια τέτοια κίνηση; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ανάρτηση στα social media του ΠΣΑΚ εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και έχει άλλες στοχεύσεις. Ελπίζουμε ότι απλά ήταν μια πολύ κακή στιγμή στην πιο ακατάλληλη περιόδο για το επαγγελματικό μπάσκετ. Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ»

karta antonis garden
zgas

Rabona ad