Η απάντηση της ΕΣΠΕΚ στον ΟΦΗ

Βόλεϊ 8 Νοεμβρίου 2022, 23:12

Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης απάντησε μέσω ανακοίνωσης στα "παράπονα" των ανθρώπων του ΤΑΑ ΟΦΗ και στις δηλώσεις του προπονητή της ανδρικής ομάδας, Κώστα Δεληκώστα.

KTEO Κρήτης

Το ΤΑΑ ΟΦΗ ζήτησε -μέσω επιστολής- από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης να μην ορισθούν ξανά αγώνες της γυναικείας ομάδας (του ΟΦΗ) ή των αναπτυξιακών τμημάτων σε αγόρια και κορίτσια την ώρα που αγωνίζεται εντός έδρας η ανδρική ομάδα βόλεϊ.

Επιστολή του ΟΦΗ στην ΕΣΠΕΚ – Τι ζήτησε

Το θέμα δημιουργήθηκε επειδή αγωνίσθηκαν την ίδια ώρα η ανδρική (κόντρα στον Αριστέλη Σκύδρας) και η γυναικεία (τελικό κυπέλλου Κρήτης) ομάδα του ΟΦΗ, με τον τεχνικό των ανδρών Κώστα Δεληκώστα να εκφράζει την πικρία του λέγοντας:

«Θέλω να πω άτι ακόμη. Κάναμε ένα αίτημα στην τοπική ένωση του βόλεϊ για να αναβληθεί ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών Κρήτης στο βόλεϊ που είχε οριστεί την ίδια ώρα με το δικό μας παιχνίδι.

Στον τελικό είχε προκριθεί η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ και ζητήσαμε αναβολή, ώστε να είναι τα κορίτσια στο γήπεδο, για εμπειρίες. Δεν ξέρω, πρόσωπα και δε ξέρω γιατί απορρίφθηκε το αίτημα μας για αναβολή. Εγκληματούν αυτοί που δεν επιδιώκουν να έρθουν τα παιδιά στα παιχνίδια μας στην Volley League.

Τα παιδιά πρέπει να έχουν ινδάλματα. Τα παιδιά αυτά θα έβλεπαν σήμερα τον Σαρικείσογλου που είναι σχεδόν 40 χρονών και παίζει. Θα έβλεπαν τον Προύσαλη που ήταν 12 χρόνια πασαδόρος της Εθνικής ομάδας. Η επαφή του είναι αξεπέραστη. Αυτά είναι παραστάσεις για τα παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν από εικόνα, να έχουν παραστάσεις και να αγαπήσουν το βόλεϊ. Αυτό που έκαναν είναι πολύ άδικο.»

Η ΕΣΠΕΚ απαντά μέσω ανακοίνωσης, η οποία αναφέρει:

«Η ΕΣΠε Κρήτης συγχαίρει τον ΟΦΗ για την κατάκτηση του κυπέλλου γυναικών της Ένωσης από την γυναικεία του ομάδα. Επίσης για την πρώτη νίκη της ανδρικής ομάδας στο μακρύ και υψηλών απαιτήσεων πρωτάθλημα της Volley League.

Με αφορμή δηλώσεις του προπονητή του ΟΦΗ κου Δεληκώστα, επισημαίνουμε τα εξής:

Η ΕΣΠΕΚ πάντα προσπαθεί να εξυπηρετεί τα σωματεία και τους αθλητές / αθλήτριες τους στην τέλεση των αγώνων της υπευθυνότητάς της. Όσον αφορά στους επίμαχους αγώνες, γνωρίζουμε στο κοινό ότι κατ’ αρχάς, το παιχνίδι
ΟΦΗ – Αριστοτέλης Σκύδρας είχε οριστεί για τις 16:00, την Κυριακή 07/11.

Αντίστοιχα, ορίσαμε τον τελικό Κυπέλλου Γυναικών, που ήταν προγραμματισμένος για την ίδια ημέρα, στις 19:00.

Ειδοποιήσαμε Επισήμους, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, Διοίκηση ΕΑΚΗ κλπ. Εκ των υστέρων, υπήρξε αλλαγή του αγώνα του ΟΦΗ 18:00, χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε συνεννόηση με την Ένωση.

Για ποιον λόγο, σύμφωνα με τον Κανονισμό διεξαγωγής αγώνων της ΕΟΠΕ, να αναβάλλουμε τον Μοναδικό Τελικό κυπέλου Γυναικών? Ποιες γυναίκες θα έπαιζαν στον αγώνα των ανδρών? Εξάλλου το αίτημα του ΟΦΗ, ανέφερε την κρισιμότητα του αγώνα του ανδρικού του, ως αίτιο αναβολής!!!

Θα ήμασταν παντελώς αναξιόπιστοι απέναντι στους προσκεκλημένους μας, επίσης. Δεν περιστρέφεται η διεξαγωγή αγώνων της Ένωσης γύρω από τους αγώνες της ανδρικής ομάδος του ΟΦΗ. Το πρωτάθλημα της Volley league, έχει αρκετούς ακόμα αγώνες, τους οποίους θα μπορεί το κοινό να απολύσει και εκτιμήσει.

Παράλληλα, τα πρωταθλήματα Υπευθυνότητας της Ένωσης, δίνουν κι αυτά τις αντίστοιχες ευκαιρίες στους φιλάθλους να γνωρίσουν κι απολαύσουν το όμορφο άθλημα της Πετοσφαίρησης σε κάθε επίπεδο, από την συμμετοχή μικρών παιδιών, μέχρι ολοκληρωμένους αθλητές κι αθλήτριες.

Καλόν θα είναι να συνυπάρχουν όλα αυτά με αρμονικό τρόπο. Ευχόμαστε στην ανδρική ομάδα του ΟΦΗ να συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ένωση στο υψηλότερο επίπεδο του Ελληνικού βόλεϊ για πολλά ακόμα χρόνια, και στον κο Δεληκώστα να συνεχίσει να την καθοδηγεί σε υψηλότερες ακόμα αγωνιστικές πτήσεις, ακόμα και σε Ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Για την ΕΣΠΕΚ
Ο Πρόεδρος
Α. Γιαννόπουλος M.D., Ph.D.»

manolikakis

Rabona ad