Η 3η νεότερη 11άδα του πρωταθλήματος

ΟΦΗ | 29 Σεπτεμβρίου 2020, 21:37

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής με τη Λαμία ο Γιώργος Σίμος παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας την 3η νεότερη (ηλικιακά) ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ενδεκάδα του ΟΦΗ είχε μέσο όρο ηλικίας τα 26 έτη, δύο μήνες και 27 ημέρες. Νεότερες ενδεκάδες παρέταξε μόνο ο ΠΑΟΚ κόντρα σε Ατρόμητο (2η αγωνιστική) και Βόλο (3η αγωνιστική). Το οξύμωρο της υπόθεσης;

Οι δύο (νεότερες) ενδεκάδες του ΠΑΟΚ “σκόνταψαν” (δύο ισοπαλίες), ενώ εκείνη του ΟΦΗ όχι μόνο κέρδισε (2-1 στη Λαμία), αλλά πέτυχε και μοναδική φετινή νίκη της Κρητικής ομάδας σε επίσημο παιχνίδι. Αναλυτικά η λίστα με τρεις νεότερες και ισάριθμες “γηραιότερες) ενδεκάδες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα σύμφωνα με τη διοργανώτρια Super League:

Οι τρεις νεότερες ενδεκάδες
➜ ΠΑΟΚ (3η αγωνιστική): 25 ετών 3 μηνών και 30 ημερών
➜ ΠΑΟΚ (2η αγωνιστική): 26 ετών 1 μήνα και 10 ημερών
➜ ΟΦΗ (2η αγωνιστική) 26 ετών 2 μηνών και 27 ημερών

Οι τρεις “γηραιότερες” ενδεκάδες
➜ Άρης (3η αγωνιστική): 30 ετών 3 μηνών και 15 ημερών
➜ Ατρόμητος (1η αγωνιστική): 29 ετών 9 μηνών και 28 ημερών
➜ Άρης (2η αγωνιστική): 29 ετών 7 μηνών και 30 ημερών

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή:

«Η χρησιμοποίηση πολλών νεαρών στον Βόλο από τον ΠΑΟΚ και οι αλλαγές που έκανε ο Άρης, έγιναν η αιτία να δούμε σε αυτή την αγωνιστική τη νεότερη και τη “γηραιότερη” ενδεκάδα στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα Super League, που παρουσίασε ενδεκάδα με μέσο όρο κάτω από τα 26 χρόνια, ενώ ο Άρης η πρώτη που ο μέσος όρος της ηλικίας της ενδεκάδας της ήταν πάνω από τα 30!»

Mikel Chania Delivery
Papantonakis Cards