Γναφάκη: Στόχος μου οι Ολυμπιακοί αγώνες

Στίβος | 29 Σεπτεμβρίου 2020, 20:11

«Η χρονιά που έρχεται είναι πολύ σημαντική, στόχος μου είναι να διεκδικήσω τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο» δηλώνει η Δήμητρα Γναφάκη, η οποία επέστρεψε στα Χανιά και γυμνάζεται με τον Μιχάλη Μανουσάκη.

Η Γναφάκη στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου έκανε τρεις κούρσες: στο διασυλλογικό πρωτάθλημα όπου έτρεξε σε 58.22, αλλά και στο Πανελλήνιο, όπου πέτυχε 59.46 το πρωί και 58.17 στον τελικό.

Η Χανιώτισσα αθλήτρια μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για την πορεία της στην Αμερική, την επιστροφή της στα Χανιά και τους στόχους της (αθλητικούς και σπουδές) στο μέλλον. Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν μια πολύ καλή σεζόν, στην οποία κληθήκαμε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες. Αν είχα τη δυνατότητα να κάνω περισσότερες κούρσες, πιστεύω θα έτρεχα γρηγορότερα.

Θεωρώ πως με βάση αυτά που κάναμε φέτος ήμουν σε θέση να κλείσω τη σεζόν με επίδοση κάτω από τα 58.00. Τα πράγματα στην Αμερική δεν ήταν εύκολα. Πήγα στο πανεπιστήμιο του Οχάιο για να γυμναστώ με μία συγκεκριμένη προπονήτρια, η οποία στην πορεία έφυγε.

Αυτό είχε ως συνέπεια να αλλάξω τρεις προπονητές και να μην καταφέρω να βρω τα πατήματα μου, νωρίτερα από πέρυσι, όπου τελικά η προπονήτρια επέστρεψε πάλι στο Πανεπιστήμιο. Από εκείνο το σημείο βρήκα τον εαυτό μου κι έτσι κατάφερα από τον χειμώνα ακόμη να τρέξω σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Έπειτα ήρθα στην Ελλάδα, όπου συνέχισα τη δουλειά, δίπλα στον Μιχάλη Μανουσάκη, τον προπονητή μου, ο οποίος με ξέρει πολύ καλά. Μου έχουν μείνει τρία μαθήματα για το πτυχίο μου. Ίσως κάποια στιγμή συνεχίσω τις σπουδές μου, με κάποιο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα το δω αργότερα.

Η χρονιά που έρχεται είναι πολύ σημαντική για εμένα, αφού ο στόχος μου είναι να διεκδικήσω τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παράλληλα υπάρχει και η πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Νωρίτερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την δράση του χειμώνα, όπου είναι πιθανό να κάνω κάποιες κούρσες.»

Το κείμενο του ΣΕΓΑΣ για τη Χανιώτισσα αθλήτρια αναφέρει σχετικά:

«Η Δήμητρα Γναφάκη ήταν αναμφίβολα από τις ευχάριστες παρουσίες της φετινής περιόδου, αφού κατάφερε να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό, σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο και να αφήσει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Η 23χρονη αθλήτρια ξεχώρισε με τις κούρσες της στα χαμηλά εμπόδια, καθώς τερμάτισε σε 58.17 και βελτίωσε ύστερα από τέσσερα χρόνια το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα.

Η Γναφάκη αναγκάστηκε να αφήσει τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ελλάδα, λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του ιού covid-19, γεγονός που αποδείχθηκε πως την ευνόησε, παρότι ήταν στην Ελλάδα στην περίοδο της καραντίνας, όπου οι συνθήκες προπόνησης ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τους αθλητές και τις αθλήτριες.»

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana