Γλυνιαδάκης: Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία

Μπάσκετ 1 Ιουλίου 2021, 20:36

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε με αφορμή τη συμμετοχή του στο φιλικό κατά των ναρκωτικών ανάμεσα στους "Legends 2004" και το πρόγραμμα "Ζήσε αθλητικά".

KTEO Κρήτης

Ο παλαίμαχος Χανιώτης μπασκετμπολίστας, πρόεδρος του ΠΣΑΚ και του προγράμματος “Ζήσε αθλητικά” παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM για το έργο και τη δράση του προγράμματος, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Εθνικής μπάσκετ να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά.

Αναλυτικά όσα είπε για…

Το φιλικό παιχνίδι και το μήνυμα κατά των ναρκωτικών: «Τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα για όλη την κοινωνία μας, είναι η μάστιγα του αιώνα. Με αυτόν τον αγώνα θέλαμε να τιμήσουμε συμβολικά την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Θέλουμε να καλέσουμε τα παιδιά και τον κόσμο να ζει αθλητικά, να συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα άθλησης που υπάρχουν σε ομάδες, ομίλους, σωματεία. Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία και μέσα από αυτόν θεραπεύονται συνάνθρωποί μας που για κάποια περίοδο της ζωής τους ήταν κοντά στα ναρκωτικά. Έτσι λοιπόν θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία.»

Τη δράση του «Ζήσε αθλητικά», στο οποίο μάλιστα διατελεί και χρέη προέδρου: «Το “Ζήσε Αθλητικά” είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Κύριος στόχος του είναι μέσα από τα πρότυπα που είναι αθλητές να περάσει αξίες στην κοινωνία, να φέρει πολλά παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να γνωρίσει τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές στους μικρούς μας φίλους. Επισκεπτόμαστε σχολεία, διοργανώνουμε event, παροτρύνοντας τον κόσμο να ζήσει αθλητικά με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια. Κάνουμε αρκετές δράσεις, κυρίως όμως πηγαίνουμε σε τάξεις σχολείων εκεί όπου μπορούμε να επηρεάσουμε πολύ περισσότερο τους μικρούς μαθητές να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους.»

Την Εθνική ομάδα μπάσκετ και την παρουσία της στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Η Εθνική κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Φυσικά και την στηρίζουμε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ελάχιστες ημέρες να έχεις μια ομάδα με συνοχή και καινούργιο προπονητή. Αυτό συμβαίνει όταν οι ομάδα είναι χρόνια μαζί. Θέλω πάρα πολύ να καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς και ξέρω πόσο σημαντικό είναι. Θα τη στηρίζω μέχρι τελευταία στιγμή και της εύχομαι καλή επιτυχία.»

Rabona ad