«Γλιτώνει το -3 από την Κέρκυρα»

Χανιά | 15 Μαΐου 2016, 17:04

Πολύ πιθανό είναι ο ΑΟΧ να τιμωρηθεί για το ματς με την Κέρκυρα μόνο με μηδενισμό και να γλιτώσει την αφαίρεσης βαθμών.

/Bella Pizza

Όπως αποκαλύπτει το a-sports.grμε βάση το κατηγορητήριο, ο ΑΟΧ είναι πολύ πιθανό να μην τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών αλλά μόνο με μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την Κέρκυρα στις 27 Μαρτίου,  που δεν έγινε εξαιτίας της μη εξόφλησης της διαιτητή.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ:

«…Στο κατηγορητήριο λοιπόν, αναγράφεται παράβαση του άρθρου 21 (Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα) του ΚΑΠ, αλλά όχι και του άρθρο 17 (Αδυναμία συμμετοχής ομάδας σε αγώνα)! Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και αλλάζει τα δεδομένα: Γιατί τα Χανιά με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό θα χάσουν μόνο τον αγώνα με τους Φαίακες με 0-3 (άρθρο 21), αλλά δεν θα τους αφαιρεθούν επιπρόσθετα και τρεις βαθμοί (άρθρο 17)!

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε ξανά και ολόκληρο το κατηγορητήριο της υπόθεσης, όπως είναι αναρτημένο στο επίσημο siteτης Ένωσης Β’ Εθνικής: «Την ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 13, 14 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου 15 και 21παρ. 3, περ. α΄ παρ. 4, παρ. 10 του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Ομάδων, 24 παρ. 3 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE 2015-2016, 52 και 53 του Συστήματος Διαιτησίας Ποδοσφαίρου – Κανονισμού Υλοποίησης και Εφαρμογής της ΕΠΟ (αγώνας της 27-3-2016 με ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ)».

Συνυπολογίζοντας μάλιστα ότι τα Χανιά κερδίζουν στα χαρτιά το ματς με τον Αχαρναϊκό που διακόπηκε έχουν ήδη 38 βαθμούς και άρα αν η Ζάκυνθος τη Δευτέρα (16/5) δεν κερδίσει την ΑΕΛ, τότε θα είναι από την 32η αγωνιστική σωμένα και μαθηματικά, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν τα ίδια τόσο κόντρα στη Λαμία, όσο και στα δύο τελευταία ματς της σεζόν!

Και προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που στον ΑΟΧ επικαλούμενοι τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων έχουν πετύχει να καθυστερήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης με την Κέρκυρα, έχοντας πάρει έως τώρα τέσσερις αναβολές!».

Estrella
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad