Γιορτή! Στην εκκίνηση για τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης!

Επικαιρότητα | 7 Μαΐου 2016, 21:12

Μια εξαιρετικά σημαντική δράση για την πόλη και ευρύτερα για τα Χανιά πραγματοποιείται σήμερα με την διεξαγωγή του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη.

Ενα στοίχημα το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο με τη σύλληψη του ως ιδέα και αφού προηγήθηκαν μήνες προετοιμασιών γίνεται σήμερα πραγματικότητα! Ο πρώτος Μαραθώνιος στα Χανιά και γενικότερα στην Κρήτη είναι γεγονός, με το ευτυχέστερο μήνυμα να μην είναι άλλο από τις περισσότερες από 2.000 συμμετοχές που έχουν δηλωθεί εκ μέρους του κόσμου ο οποίος επέδειξε και στην πράξη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα, είναι αλήθεια ότι εφόσον δεν προέκυπτε η απεργία της ΠΝΟ και δεν ακυρώνονταν τα δρομολόγια των πλοίων, δρομείς που είχαν προγραμματίσει την συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο θα έδιναν το παρόν και θα έτρεχαν σε αυτόν τον παρθενικό αγώνα, που στόχο έχει να κερδίσει το στοίχημα και να καθιερωθεί στην πορεία των ετών.

marathonios kritis

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα 2.000 άτομα που θα λάβουν μέρος, δεν θα τρέξουν φυσικά στο Μαραθώνιο δρόμο των 42.195 χλμ. αλλά θα πάρουν μέρος σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, 10, 5 και 2,5 χιλιομέτρων. Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, η πόλη των Χανίων ζει στους ρυθμούς του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης, με τους ιθύνοντες της οργανωτικής επιτροπής να έπεσαν “μέσα” στις εκτιμήσεις τους, αφού πολύς κόσμος δήλωσε τις τελευταίες 48 ώρες συμμετοχή.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον κυρίως αγώνα, που δεν είναι άλλος από τον κλασικό Μαραθώνιο, σύμφωνα με πληροφορίες οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 350, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για αγώνα ο οποίος γίνεται για πρώτη φορά.

Ο Μαραθώνιος δρόμος έχει ώρα εκκίνησης τις 8 το πρωί, στις 9 θα ακολουθήσει ο αγώνας των 10 χλμ., στις 11 αυτός των 5 χλμ. και τέλος στις 12 ο τελευταίος και μικρότερος αγώνας των 2,5 χιλιομέτρων. Οι τρεις τελευταίοι αγώνες θα γίνουν μέσα στα Χανιά, στην καρδιά της πόλης, ενώ ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με τους δρομείς να τρέχουν μέχρι το στρατόπεδο σχεδόν του Μάλεμε και θα επιστρέψουν πίσω.

Καλή επιτυχία σε όλους!

ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
07:45 Εκκίνηση Συμμετοχικής Μαραθώνιας Ποδηλατοδρομίας
08:00 Εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου
09:00 Εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ.
11:00 Εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ.
12:00 Εκκίνηση του αγώνα των 2,5 χλμ.
11:00 – 13:00 Απονομές

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Η διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 16.000μ. και περίπου στο ύψος μετά το Ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων – και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.000μ. παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων – στη γέφυρα Κλαδισού δεξιά – Αναγνώστου Γογονή – αριστερά στην Λεωφόρο Ηρακλείου – Νεάρχου – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ 10 ΧΛΜ.
Η περιγραφή της διαδρομής του αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 350μ. και περίπου στο ύψος στη διασταύρωση με την οδό Ιωνίας, πραγματοποιείται αναστροφή και ενώ συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων, συνεχίζει δεξιά στην Αναγνώστου Γογονή – αριστερά στην Λεωφόρο Ηρακλείου – Νεάρχου – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, δεξιά στην Κύπρου προς Ενετικό λιμάνι – Δευκαλίωνος – Επιμενίδου – Καλλέργων – Αρχολέων – αρχή της Σήφακα – αριστερά στη Δασκαλογιάννη – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ 5 ΧΛΜ.
Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη – επί της ΠΕ Χανίων Κισσάμου – αριστερά Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ 2,5 ΧΛΜ.
Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη – αριστερά Κυδωνίας – Αποκορώνου – Σολωμού – αριστερά Στρ. Τζανακάκη – αμέσως δεξιά την Βαλαωρίτου/Πλουμιδάκη – αριστερά Αν. Παπανδρέου – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Rabona ad