Για προπονητικό τα χρήματα της Δαμάστας

Γ' Εθνική 4 Μαρτίου 2021, 16:33

Τη δημιουργία ενός πενταετούς πλάνου «με "ναυαρχίδα" τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Ηρακλείου» αποφάσισε η Δαμάστα, εξηγώντας έναν προς έναν τους λόγους της απόφασης της να μη δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Οπως γίνεται γνωστό από τον ηρακλειώτικο σύλλογο θα προσφέρει σε κοινωφελείς οργανισμούς όλα τα χρήματα που θα διέθετε εφόσον συμμετείχε στην Γ’ Εθνική, ενώ από ‘κει και πέρα τονίζεται ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου.

Κι ενώ αναφέρει όλα αυτά η Δαμάστα, το ζήτημα είναι εάν τελικά θα μπορέσει να… ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση που δίνεται στη δημοσιότητα από τους πρωταθλητές Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

Ο ΑΟ ΔΑΜΑΣΤΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΘΕΤΕ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – ΞΕΚΙΝΑ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στα στελέχη της ομάδας και πάνω απ’ όλα στην τοπική κοινωνία της Δαμάστας, η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Δαμάστας έλαβε την απόφαση να μη συμμετέχει στην επανέναρξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής.

Η παρουσία του ΑΟ Δαμάστας στην Γ’ Εθνική αποτέλεσε για εμάς ένα μεγαλόπνοο όραμα που το καταφέραμε μέσα από πολύ δουλειά, κόπο και ασφαλώς μέσα από την υγεία που εκπέμπει το σωματείο μας. Υγεία σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά.

Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού έφερε νέα δεδομένα και άλλαξε το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Τα προβλήματα τα είχαμε επισημάνει πρώτοι ως ΑΟ Δαμάστας από το καλοκαίρι του 2020 και αναπροσαρμόσαμε τα πλάνα μας, προκειμένου να προλάβουμε τις εξελίξεις, διαβλέποντας τις νέες πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δημιουργήσαμε μια ομάδα, έχοντας πλάνο για μια αξιόλογη και ανταγωνιστική πορεία σε ένα πρωτάθλημα που είχαμε επιφυλάξεις για το αν ξεκινήσει. Και παρότι, μετά κόπων και βασάνων ξεκίνησε, διακόπηκε πολύ σύντομα, μετά από τέσσερις μόλις αγωνιστικές.

Βασικός γνώμονας σε κάθε μας απόφαση ήταν, είναι και θα είναι η υγεία και η προστασία του συνόλου της κοινωνίας μας.

Ο ΑΟ Δαμάστας επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι αυτός και μόνο ήταν ο λόγος για τη μη συμμετοχή μας σε ένα πρωτάθλημα ενός μόνο γύρου, που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Ένα πρωτάθλημα γελοιοποίηση του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα της πολύπαθης Γ’ Εθνικής.

Ο ΑΟ Δαμάστας ουδέποτε είχε ή θα έχει οικονομικό πρόβλημα για να υποστηρίξει τα θέλω, τις επιλογές και τα όνειρά του.

Γι’ αυτό το λόγο δηλώνουμε επίσημα ότι όλα τα έξοδα που επρόκειτο να κάνει η ομάδα εφόσον συμμετείχε στην επανέναρξη της Γ’ Εθνικής, θα διατεθούν από τώρα και για τους επόμενους μήνες σε κοινωφελείς οργανισμούς και οργανώσεις, συνεχίζοντας παράλληλα τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε ως επίσημοι πρεσβευτές στην Κρήτη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο ΑΟ Δαμάστας για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι σημασία έχουν η προσφορά και η αλληλεγγύη στο σύνολο της κοινωνίας και όχι οι αποφάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την κοινωνία στην οποία είμαστε μέλη.

Παράλληλα, ο ΑΟ Δαμάστας το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει το πενταετές πρόγραμμά του, με «ναυαρχίδα» τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Ηρακλείου, θέλοντας να δημιουργήσει μια αθλητική κυψέλη που θα αφήσει το στίγμα της στα δρώμενα του τόπου μας…

 

Estrella
Auto KCS