ΓΓΑ: Τηλεδιάσκεψη με συνδέσμους αθλητών για την Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Σπορ 1 Απριλίου 2021, 19:34

Για τη δράση και τον ρόλο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων ενημερώθηκαν -μέσω τηλεδιάσκεψης- οι εκπρόσωποι των συνδέσμων αθλητών από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

KTEO Κρήτης

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γιώργος Μπαντής και ο Γιάννης Μπράχο εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), ο Παναγιώτης Πελεκούδας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) και ο Νίκος Αλβέρτης από τον Σύνδεσμο Αθλητών Υδατοσφαίρισης.

Ο Μαυρωτάς παρουσίασε την ιστοσελίδα και την πλατφόρμα αναφορών και ζήτησε την συνδρομή τους στο κομμάτι της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης. Οι συναντήσεις της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με τους αθλητικούς φορείς θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα μέσω τηλεδιασκέψεων και προγραμματίζεται να υπογραφούν σχετικά μνημόνια συνεργασίας.

Αμέσως μετά ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε τις ενημερωτικές δράσεις με τους συνδέσμους των αθλητών για τη δράση της ΕΠΑΘΛΑ και τον ρόλο της στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. Θεωρούμε την πρόληψη πολύ σημαντικό κομμάτι σε αυτόν τον αγώνα και ο ενημερωμένος, υπεύθυνος αθλητής που ξέρει τους κανόνες, είναι η βάση από την οποία πρέπει να ξεκινήσουμε.

Το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι ενημερωτικές συναντήσεις και με άλλους φορείς του αθλητικού κινήματος προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις της ΕΠΑΘΛΑ και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας συμμαχίας ακεραιότητας στον αθλητισμό με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, κανόνες, δράσεις και αποτελέσματα. Το σύνθημα της ΕΠΑΘΛΑ “ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό” επιδιώκουμε να το κάνουμε πράξη.»

Αναφορά στο θέμα έκανε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών:

«Στην αναλυτική παρουσίαση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) από τον κύριο Γιώργο Μαυρωτά παραβρέθηκε σήμερα ο ΠΣΑΠ.

Πρόκειται για μια κοινή οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της χειραγώγησης αγώνων, όπου συμμετέχουν η Γ.Γ.Α, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η ΕΛΑΣ, ο Αθλητικός Εισαγγελέας και η ΕΕΕΠ και αποσκοπεί στην εξάλειψη του φαινομένου.

Στην προσπάθεια πρόληψης και ενημέρωσης ο ρόλος των συνδέσεων αθλητών κρίνεται κομβικός και ο ΠΣΑΠ στέκεται αρωγός και στο πλευρό κάθε ανάλογου εγχειρήματος.

Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησε στην τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής και ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Μπράχο.»

manolikakis
Synagogi

Rabona ad