Γεωργιάδης: Καλή ερώτηση με δύσκολη απάντηση για το αν ο Ηρόδοτος θέλει συνέχεια στη Γ’ Εθνική

Γ' Εθνική 11 Ιανουαρίου 2021, 16:59

Καμία εξέλιξη δεν καταγράφεται μετά την κοινή επιστολή που προσυπέγραψαν οι 16 ομάδες της Γ’ Εθνικής σχετικά με την φετινή τύχη του πρωταθλήματος. Αυτό σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ηροδότου, Μιχάλης Γεωργιάδης.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της διοίκησης της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού παραχώρησε δηλώσεις στο Athletic Radio και χαρακτήρισε ως… καλή ερώτηση με δύσκολη απάντηση για το αν ο Ηρόδοτος θα ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα φέτος.

Σε γενικές γραμμές, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε το βαθύ προβληματισμό που χαρακτηρίζει τον ίδιο και όλους τους παράγοντες των ομάδων της Γ’ Εθνικής για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

Για το διάστημα της διακοπής και τη συνέχεια: «Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, επίσημη ή ανεπίσημη. Δεν ξέρω πώς θα γίνει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μας. Ολα είναι στον αέρα. Εμείς στείλαμε την επιστολή και ζητάμε την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετά την πρωτοβουλία της Δαμάστας και την κουβέντα που κάναμε. Αυτή ήταν και η μοναδική επικοινωνία που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Θέλουμε από κάπου να ακούσουμε κάτι. Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι για προπονήσεις. Είμαστε στο περίμενε. Το πρόγραμμα 30 αγωνιστικών είναι βαρύ. Η προετοιμασία που θα γίνει θα πρέπει να είναι κανονική, όχι μίνι. Η Σούπερ Λιγκ έχει άλλες συμφωνίες, χορηγίες, τηλεοπτικά. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα και χρειάζεται στήριξη».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Τα οικονομικά προβλήματα στις ομάδες είναι συσσωρευμένα. Τα έξοδα “τρέχουν”, τα έσοδα ήταν μειωμένα φέτος με χορηγίες, χωρίς εισιτήρια. Είναι μία δύσκολη κατάσταση για όλους και ειδικά για τους παίκτες. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα τεστ κορονοϊού. Ούτε με τον εμβολιασμό. Υπάρχουν αιτήματα, αλλά αυτά κοστίζουν. Εμείς συμμεριζόμαστε τους παίκτες, τους προπονητές και όσους είναι στην ομάδα. Τους στηρίζουμε, αφού κάποιοι δεν έχουν άλλους οικονομικούς πόρους, δεν έχουν δεύτερες δουλειές. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ειδικά σε αυτούς που δεν εργάζονται. Χρειάζονται στήριξη από την Πολιτεία».

Για το αν υπάρχει απογοήτευση και στενοχώρια: «Υπάρχει στενοχώρια σε όλους μας. Ξεκινήσαμε με όρεξη και διάθεση. Είχαμε φέτος έναν δυνατό κρητικό όμιλο, με καλές ομάδες. Περιμέναμε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και τελικά… κλείσαμε».

Για το αν ο Ηρόδοτος θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα: «Αυτή είναι μία καλή ερώτηση με δύσκολη απάντηση… Το πρωτάθλημα χωρίς φιλάθλους δεν είναι το ίδιο. Μας αρέσει το ποδόσφαιρο, το αγαπάμε, θέλουμε να συνεχιστεί, χωρίς να έχουμε βέβαια προβλήματα με τις εμβόλιμες αγωνιστικές. Οι παίκτες θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να βγει το πρόγραμμα. Το χειρότερο θα είναι να ξεκινήσουμε και μετά να σταματήσουμε. Αλλιώς ας περάσει όλο αυτό το βάρος, να τελειώσει με το καλό και εδώ είμαστε το καλοκαίρι με το καλό. Φυσικά ό,τι πουν οι λοιμωξιολόγοι. Δεν εξαρτάται από μας».

Estrella