Γ. Σταυρακάκης: Έτοιμος για το παραπάνω βήμα με την SEG Racing Academy

Ποδηλασία | 19 Δεκεμβρίου 2017, 13:48

Ο αθλητής του Τάλω ANEK LINES, Γιώργος Σταυρακάκης, γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίζεται με τα χρώματα της SEG Racing Academy, μίας εκ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για το επόμενο έτος. 

Ο Κρητικός ποδηλάτης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα mbike.gr, όπου δήλωσε έτοιμος για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.  Παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του. 

 

-Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται στην καριέρα σου θα λέγαμε την πιο κατάλληλη στιγμή για εσένα. Πως αισθάνεσαι;

-Ναι! Η αλήθεια είναι ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή! Με τον Βασίλη (Αναστόπουλο) προσπαθούσαμε όλη τη χρονιά να ενταχθώ στην ομάδα αλλά ίσως ήταν καλύτερο που δεν έγινε πιο νωρίς, διότι η SEG Racing Academy λαμβάνει μέρος σε δύσκολους αγώνες και για έναν αθλητή 1ης χρονιάς Under 23 – Νέων είναι δύσκολο να αντεπεξέλθει, πόσο μάλλον να διακριθεί.
Η συμμετοχή μου για το 2017 σε ερασιτεχνικούς αγώνες στο Βέλγιο με την Home Solution Team, με βοήθησε πάρα πολύ στο να μάθω να αγωνίζομαι στους πλάγιους ανέμους, σε μικρές διαδρομές με στενούς δρόμους και πολλές στροφές-αναστροφές αλλά και σε αγώνες με 150+ άτομα που έμαθα να παίρνω σωστές θέσεις μέσα στο γκρουπ.
Αυτή τη στιγμή είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ, ήταν το όνειρο μου μια μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου και κάτι παραπάνω σε μια development-team. Θυμάμαι τον εαυτό μου από το 2015 να χαζεύω φωτογραφίες της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα μια μέρα να είμαι μέλος της και να προωθήσω την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 

-Τι περιμένεις από την καινούργια σου ομάδα; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

-Πιστεύω ότι η SEG Racing Academy θα με βοηθήσει πάρα πολύ στο να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο σαν αθλητής και σαν προσωπικότητα, πιστεύω ότι είναι η μοναδική ομάδα παγκοσμίως που βοηθάει τόσο πολύ τους αναβάτες της σε όλους τους τομείς και παράλληλα τους προωθεί στις μεγαλύτερες ομάδες με πολύ καλό και επιτυχημένο τρόπο.
Είμαι επίσης αισιόδοξος για το μέλλον μου με την ομάδα και έχω φιλοδοξίες. Πιστεύω στον εαυτό μου, γνωρίζω πως το ρόστερ της ομάδας απαρτίζεται από πολύ δυνατούς αθλητές και νομίζω πως τα θετικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν.

 

-Μίλησε μας λίγο για το παρασκήνιο σχετικά με τη μεταγραφή σου, πως επετεύχθη η συμφωνία;

Όλα άρχισαν πέρυσι τον Ιούλιο όταν κέρδισα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μοντεκιάρι της Ιταλίας, όπου ο Βασίλης Αναστόπουλος άρχισε να μιλάει στην ομάδα για εμένα λαμβάνοντας το ενδιαφέρον της. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο δέχτηκαν να με βοηθήσουν χωρίς να αποτελώ απαραίτητα μέλος της. Αρχικά ολοκλήρωσα την πρώτη αλλά ανεπίσημη προετοιμασία της ομάδας τον Ιανουάριο στο Λουτράκι και μετά άρχισα με μερικούς αγώνες στη Ελλάδα.
Έπειτα, η εταιρεία SEG ασχολήθηκε και μου βρήκε την βέλγικη ομάδα Home Solution Anmapa Soenens, Team, μια Top Competition και από τις καλύτερες ερασιτεχνικές ομάδες του Βελγίου. Μπορούσα να λάβω μέρος με αυτή την ομάδα σε όλους τους μεγάλους αγώνες UCI και σε πολλά Professional Kermesse με επαγγελματικές ομάδες όπως Quick-Step, SKY, Astana, SunWeb, Lotto Soudal κλπ.
Από την ημέρα που έφυγα για Βέλγιο άρχισαν να παρακολουθούν την πορεία μου καταγράφοντας όλα τα αποτελέσματα μου, όπου στα τέλη Αυγούστου με προσκάλεσαν στο Limbourg της Ολλανδίας για το Talent-Day που διοργάνωναν. Ήμασταν περίπου 10 αθλητές από 4 χώρες και πιθανόν κάποιοι από εμάς να είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν στην ομάδα αν, εκείνη τη μέρα, τα τεστ που θα κάναμε ήταν από καλά έως εντυπωσιακά.
Έπειτα από τις αναλύσεις των τεστ, λαμβάνοντας υπόψιν κάποιες από τις προηγούμενες εργομετρικές μου αξιολογήσεις και με το σύνολο των αποτελεσμάτων που έχω τα τελευταία 2 χρόνια αποφάσισαν ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος και να αποτελέσω στοιχειώδες μέλος της ομάδας.

 

-Αθλητές της SEG Racing Academy έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια με ομάδες World Tour. Εσένα ποιοι είναι οι στόχοι σου; Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 2 χρόνια από τώρα;

H αλήθεια είναι ότι η SEG Racing Academy έχει πάρει πολλούς ταλαντούχους αθλητές και τους έχει στείλει σε επαγγελματικές ομάδες, αυτό είναι το καθήκον της και το κάνει πάρα πολύ σωστά και μεθοδευμένα.
Οι στόχοι μου είναι να κερδίσω μεγάλους αγώνες στο δρόμο και να προσπαθήσω να κάνω το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, που μόνο ο Γιάννης Ταμουρίδης έχει κάνει σαν Έλληνας μέχρι στιγμής, και να πραγματοποιήσω μια μεταγραφή σε μια επαγγελματική ομάδα.

-Πότε είναι η πρώτη φορά που θα βρεθείς με τη νέα σου ομάδα και ποτέ θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις;

Η πρώτη συνάντηση είναι στο λεγόμενο Pre-Season Meeting που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ομάδας στην Ολλανδία, στις 11-12 Νοεμβρίου. Εκεί θα συζητήσουμε για τους στόχους της ομάδας, τις φιλοδοξίες του κάθε αθλητή ξεχωριστά και θα γνωριστούμε οι αθλητές μεταξύ μας.
Οι δικές μου προπονήσεις ξεκινάνε στις αρχές του Νοεμβρίου στην πόλη μου, στα Χανιά, ενώ συνέχεια θα έχουν τα προπονητικά camp στο Λουτράκι τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018.

-Υπάρχει κάποιος αθλητής από τα μεγάλα ονόματα του World Tour που θαυμάζεις ή που θα ήθελες να του μοιάσεις;

Υπάρχουν αρκετοί αθλητές που θαυμάζω τα τελευταία χρόνια και τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Ανάμεσα τους είναι ο Peter Sagan, o Greg Van Avermaet, ο Tom Boonen, ο Tom Dumoulin αλλά ο αθλητής που έχει ξεχωρίσει είναι ο Bradley Wiggins!
Κάποια από τα χαρακτηριστικά μου ταυτίζονται με τα δικά του και αναμφισβήτητα θα ήθελα κάποια μέρα να έχω πετύχει παρόμοια επιτεύγματα στην καριέρα μου με τη δική του.

 

-Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελες να ευχαριστήσεις για τη συμβολή τους στην πορεία σου μέχρι τώρα;

Υπάρχουν πολλοί ανθρώποι που ευθύνονται για αυτό που είμαι σήμερα αλλά αυτοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο είναι αρχικά o πρώην προπονητής μου Παναγιώτης Μαρεντάκης, που υπήρξε καθοδηγητής μου από την ηλικιακή κατηγορία Παίδες, και φυσικά οι υποστηρικτές μου: ο Γιώργος Μαθιουλάκης και το Minoa Palace, ο Tony Lourakis και η Fleet Complete, τα Νερά Σαμαριά, τα ποδήλατα FujiBikes Greece, η AitaCeramic, ο Σταύρος Ρουμελιωτάκης και η HumanTecarGreece, ο Κώστας Μπάρδης και η Nutrilab.gr OteSports και ο Λάμπρος Κοτσώνης και η Eurotrade/Shimano Greece.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που με υποστήριξαν τα τελευταία χρόνια και με βοήθησαν ανεξάρτητα των δύσκολων συγκυριών στην Ελλάδα, αλλά σε αυτόν που οφείλω να πω το μεγαλύτερο ευχαριστώ δεν είναι άλλος παρά ο Βασίλης Αναστόπουλος!
Με έχει υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό φέτος σαν προπονητής, μάνατζερ, ψυχολόγος και ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τη μεταγραφή μου στην ομάδα SEG Racing Academy!

 

 

 

 

 

JoyMachine

Rabona ad