Φουρλάνος στο athlitiko: Εζησα από νωρίς επιτυχίες και “σφαλιάρες”

Α.Ο. Χανιά Face Control | 29 Δεκεμβρίου 2016, 12:41

Ο Σπύρος Φουρλάνος, που αποτελεί ίσως το πιο "μεγάλο" όνομα στον ΑΟΧ, παραχωρεί συνέντευξη στο athlitiko μιλώντας για την ομάδα του αλλά και την έως τώρα καριέρα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι 23 ετών, ο Φουρλάνος έχει περάσει ήδη από Παναθηναϊκό, Καλλονή, Πανιώνιο στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και τη “μεγάλη” Μπριζ στο Βέλγιο. Ο ίδιος μιλά για την πορεία του μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο και κάνει τις επισημάνσεις του για ό,τι έχει ζήσει, για τις επιτυχίες που έχει βιώσει και τις “σφαλιάρες” όπως δηλώνει που έχει δεχθεί από το ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να ξαναπαίξει σε υψηλό επίπεδο.

Για τον ΑΟΧ σημειώνει ότι η ομάδα μπορεί και με την έλευση του νέου προπονητή να πετύχει περισσότερα πράγματα, καλώντας τον κόσμο να την υποστηρίξει.

Σπύρο είσαι μια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού για τα Χανιά. Από τις πιο σημαντικές μπορούμε να πούμε. Νιώθεις έτσι; Νιώθεις ότι έχεις την υποχρέωση να δίνεις το κάτι παραπάνω;

Αρχικά θέλω να πω ότι η ομάδα διαθέτει καλούς παίκτες και αρκετά νέα παιδιά με ταλέντο τα οποία όμως στερούνται ίσως εμπειριών και είναι λογικό να χρειάζονται λίγο χρόνο παραπάνω για να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Από την άλλη παρόλο που είμαι 23 ετών έχω παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι, ναι, έχω την “υποχρέωση” να δίνω το κάτι παραπάνω εντός αλλά και εκτός γηπέδου μαζί με μερικά άλλα, έμπειρα παιδιά.

Πώς είναι η ομάδα; Πώς τη βλέπεις, πώς τη ζείτε εσείς από “μέσα”; Μέχρι τώρα δείχνει μεγάλες αδυναμίες. Είναι έτσι;

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ψάχνει τα πατήματά της. Δεν έχει αποδώσει ακόμα στο 100%, αλλά θεωρώ ότι μετά και την καλή παρουσία στο ματς με τον Αρη, από δω και πέρα θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Σίγουρα υπήρχαν και υπάρχουν δυσκολίες αφού η ομάδα χτίστηκε τελευταία στιγμή και ίσως όλο αυτό έχει παίξει ρόλο στο ότι έχουμε βγάλει κάποιες αδυναμίες ως σύνολο. Ομως δουλεύουμε όλοι μαζί και πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι καλυτέρα από ‘δω και πέρα.

Fourlanos

Από το ματς με τον Αρη.

Η αλήθεια είναι ότι με τον Αρη η ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερή της ίσως εμφάνιση. Με την άφιξη του νέου προπονητή πιστεύεις δηλαδή ότι θα υπάρξει βελτίωση;

Σε κάθε ομάδα η έλευση ενός προπονητή δίνει κάτι διαφορετικό αφού φέρνει μαζί του μια άλλη φιλοσοφία, ένα άλλο πλάνο. Συν το γεγονός ότι αποτελεί ένα κίνητρο για όλους να δώσουν το κάτι παραπάνω και ιδιαιτέρα στα παιδιά, που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, οπότε αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μια ομάδα.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

Σπύρο, είναι κοινό μυστικό ότι η ομάδα έχει σημαντικά προβλήματα. Εσείς οι ποδοσφαιριστές πώς τα ζείτε και ποσό θεωρείς ότι σας επηρεάζουν;

Είναι γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες στις οποίες προστέθηκαν και επιπλέον προβλήματα λόγω της καθυστερημένης έναρξης του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο μας επηρέασε όλους ανεξαιρέτως. Ολοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση και θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα γι’ αυτό προσπαθούμε να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να δουλεύουμε καθημερινά ξεπερνώντας τις οποιεσδήποτε δυσκολίες υπάρχουν. Γι’ αυτό είναι και πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε έμπρακτα την στήριξη του κόσμου των Χανίων προς την ομάδα.

Fourlanos1

Ο Φουρλάνος από τον αγώνα με τον ΟΦΗ με αντίπαλο τον Κιάσσο. 

Ποια θεωρείς ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα της ομάδας και ποια τα πλεονεκτήματά της από την άλλη;

Ο ΑΟΧ αποτελεί την ομάδα της πόλης η οποία θα έπρεπε να είναι κατά την γνώμη μου σήμα κατατεθέν για τα Χανιά και τους πολίτες της. Θεωρώ ότι δεν έχει την δυναμική που της αρμόζει και όλες οι ενέργειες από δω και πέρα πιστεύω ότι θα στοχεύουν σε αυτό, ώστε να αποκτήσει ο σύλλογος υγεία σε όλα του τα επίπεδα. Μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας μπορεί να αποτελέσει ο κόσμος των Χανίων και να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα να αποκτήσει μια σταθερή βάση. Όσο έχω ζήσει την ομάδα μέχρι στιγμής θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει υπομονή και σταθερό πλάνο ώστε τα Χανιά να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα.

 

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Σπύρο, πώς ήρθες στα Χανιά το καλοκαίρι, πώς προέκυψε η άφιξή σου στον ΑΟΧ;

Με προσέγγισαν ο κ. Δρακόπουλος και ο κ. Μελάς το καλοκαίρι, συζητήσαμε πάνω στο πλάνο που υπήρχε κι έτσι πήρα την απόφαση να έρθω στα Χανιά απορρίπτοντας άλλες προτάσεις.

Η περίπτωσή σου δεν θα μπορούσε να μη θεωρείται “ιδιάζουσα”. Ξεκινάς κάτω από τις καλύτερες περγαμηνές στον Παναθηναϊκό, υπολογίζεται από τους “πράσινους” και στη συνέχεια ακολουθούν κι άλλοι σημαντικοί σταθμοί, όπως η μεγάλη Μπριζ στο Βέλγιο και η Καλλονή σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Το ερώτημα είναι… τι γίνεται με σένα; Τι έχει συμβεί;

Έχω μάθει στην ζωή μου να μην ρίχνω ευθύνες σε άλλους για ό,τι μου συμβαίνει και ποτέ δεν μετάνιωσα για όποια απόφαση έχω πάρει. Στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η κατάλληλη επιλογή στον κατάλληλο χρόνο, καθώς οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές ανάμεσα στο να ανέβεις επίπεδο και το να “μείνεις πίσω” σε σχέση με αυτό που θα μπορούσες να πετύχεις. Εγώ έζησα νωρίς την καλή πλευρά του ποδοσφαίρου και την επιτυχία αλλά και τις “σφαλιάρες” που μου έδωσαν μαθήματα και με ωριμάσαν σαν άνθρωπο και αθλητή… Βέβαια το να επιστρέψεις από μια κατάσταση στην θέση που αξίζεις δεν είναι εύκολο αλλά θα πω ότι έχω δουλέψει πάρα πολύ και είμαι έτοιμος να διεκδικήσω την θέση που πιστεύω ό,τι μου αξίζει στο ποδόσφαιρο.

Fourlanos PAO

Ο Φουρλάνος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Πιστεύεις ότι έχεις αδικηθεί; Υπάρχουν να μας πεις συγκεκριμένα παραδείγματα;

Οπως είπα, πιστεύω ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι και προκαλούμε τα πάντα στην ζωή μας. Ετσι κι εγώ πιστεύω ότι έχω αδικήσει τον εαυτό μου, μην έχοντας την απαραίτητη υπομονή αλλά και πίστη στον εαυτό μου σε κομβικές φάσεις της καριέρας μου. Ομως έχω επιστρέψει στο παρελθόν να με αδικήσουν αν μπορώ να το θέσω έτσι. Εμπιστεύτηκα άτομα που δεν έπρεπε με αποτέλεσμα να υπάρξουν και οι ανάλογες συνέπειες.

Ποια είναι αυτά τα άτομα; προπονητές, μάνατζερ;

Είτε είναι μάνατζερ είτε προπονητές, ο καθένας στο χώρο του ποδοσφαίρου κοιτάζει το δικό του συμφέρον γι’ αυτό πρέπει να ορίζεις εσύ τα όρια σε κάθε σχέση ή συνεργασία. Δεν μ’ αρέσει να ρίχνω ευθύνες ή να εκθέτω άτομα, οπότε θα το κλείσω εδώ.

Fourlanos Kalloni

Ο Φουρλάνος από αγώνα της Καλλονής κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πάντως θεωρείς ότι αξίζεις και μπορείς περισσότερα… Μπορείς να επιστρέψεις στη Σούπερ Λιγκ.

Είμαι της άποψης ότι αν δεν πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου τότε μην περιμένεις να πιστέψει κανείς άλλος σε σένα, οπότε θα πω ότι μπορώ και πιστεύω ότι θα επιστρέψω εκεί που αξίζω γιατί έχω δουλέψει πολύ και το δικαιούμαι 100%…

Μάλιστα. Κλείνοντας Σπύρο τι βλέπεις για το 2017 όπως θέλουμε και να μας κάνεις και μια ευχή για το 2017.

Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν κινήσεις ώστε η ομάδα να εμφανιστεί βελτιωμένη εντός και εκτός γηπέδου και να πετύχει τους στόχους της για την φετινή περίοδο. Για το 2017 να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, περισσότερη ανθρωπιά η οποία λείπει στις μέρες μας, μεγαλύτερη αισιοδοξία και θετική σκέψη για την χρονιά που έρχεται.

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana