Φινάλε με νίκη και ντεμπούτο Κοντεκά για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ | 17 Μαΐου 2026, 18:55

Νικηφόρα ολοκλήρωσε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε του Βόλου στο Παγκρήτιο στάδιο με 3-1. Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα για τον Λευτέρη Κοντεκά.

Corgress Stagakis

Ελεύθερο και ανοιχτό παιχνίδι, δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον και σκοπιμότητες με πολλές τελικές προσπάθειες μπροστά στις δύο εστίες. Είκοσι τελικές καταγράφει η Opta για τον ΟΦΗ (μπορεί και να είναι ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα).

Στο 67ο λεπτό ο Κοντεκάς αντικατέστησε τον Κωστούλα και έκανε το ντεμπούτο του σε επίπεδο Super League και ευρύτερα με την πρώτη ομάδα του ΟΦΗ (σε επίσημο παιχνίδι), μία σημαντική και ιστορική ημερομηνία για τον νεαρό Χανιώτη κεντρικό αμυντικό.

Το “φιλμ” της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο στάδιο:

1′ ΓΚΟΛ 1-0. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε κόρνερ και βρήκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής τον Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παπαθανασίου ανοίγοντας το σκορ στα 52 δευτερόλεπτα. Δεύτερο τέρμα στα πλέι οφ για τον Φούντα, ένατο στο φετινό πρωτάθλημα και δέκατο συνολικά στη σεζόν.

4′ Δυνατό σουτ του Λάμπρου από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Κατσίκα να παραχωρεί κόρνερ.

15′ ΓΚΟΛ 1-1. Μετά από γύρισμα του Κόμπα από δεξιά ο Ουρτάδο σκόραρε φέρνοντας το ματς στα ίσια.

24′ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι από τα δεξιά και ο Λάμπρου νίκησε με κεφαλιά τον Κατσίκα, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε για φάουλ σε προηγούμενο μαρκάρισμα.

30′ Νέα εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι, αλλά αυτή τη φορά η κεφαλιά του Λάμπρου ήταν άστοχη.

31′ Άστοχη η κεφαλιά του Φούντα από πλεονεκτική θέση μετά τη σέντρα του του Σενγκέλια από δεξιά.

33′ ΠΕΝΑΛΤΙ. Την άσπρη βούλα έδειξε ο Τζήλος για τράβηγμα του Αμπάντα στον Νέιρα.

34′ ΓΚΟΛ 2-1. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Χουάν Νέιρα, “ψάρεψε” τον Παπαθανασίου και ο ΟΦΗ ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ.

45’+1′ Δυνατό και συρτό σουτ του Λάμπρου εκτός περιοχής, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κατσίκα.

47′ Επίθεση του Βόλου που ολοκληρώθηκε με μακρινό σουτ του Γκονζάλες, το οποίο έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Κατσίκα.

55′ Δυνατό σουτ του Αποστολάκη με το αριστερό, πέρασε ελάχιστα άουτ η μπάλα.

56′ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Ο Ταξιάρχης Φούντας βρήκε εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

69′ Ο Φούντας σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

71′ ΓΚΟΛ 3-1. Ωραίο σουτ του Λεβάν Σενγκέλια λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα στα δίχτυα του Παπαθανασίου για το τρίτο τέρμα του ΟΦΗ.

81′ Εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου από δεξιά, το οποίο έβγαλε με δυσκολία ο Κατσίκας.

90′ Ο Κόμπα σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα, από εξαιρετική θέση.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Αρμακόλας (Κυκλάδων), Παγουρτζής (Πειραιά)
4ος διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
VAR: Κόκκινος (Χαλκιδικής)
AVAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Κατσίκας, Κωστούλας (67′ Κοντεκάς), Πούγγουρας, Κρίζμανιτς, Σενγκέλια, Ανδρούτσος, Νέιρα (57′ Ρομάνο), Αθανασίου (57′ Καινουργιάκης), Φούντας (77′ Χνάρης), Αποστολάκης, Σαλσέδο (67′ Ισέκα).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαθανασίου, Αμπάντα, Μύγας, Γρόσδης, Λυκουρίνος, Κόμπα, Μαρτίνες (37′ λ.τρ. Κύρκος), Γκονζάλες, Χουάνπι (72′ Βαϊνόπουλος), Λάμπρου, Ουρτάδο (80′ Λεγκίσι).

Rabona ad