Enetikon Restaurant

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: Τιμή μου να είμαι ξανά στον ΝΟ Χανίων

Πόλο 8 Ιανουαρίου 2023, 20:06

Για το πώς προέκυψε η επιστροφή της μετά από πάρα πολλά χρόνια στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων μιλά σε συνέντευξή της η Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

KTEO Κρήτης

Η εμπειρία αθλήτρια επιστρέφει στις επάλξεις για να βοηθήσει την γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΧ να επιστρέψει στην Α1. Η Μανωλιουδάκη τονίζει χαρακτηριστικά πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τον προπονητή, Γιώργο Κατσουλάκη, όπου και ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή του. Από την άλλη, σημειώνει ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και πως είναι απροπόνητη, καθώς από τότε που σταμάτησε την καριέρα της δεν φρόντισε να προπονείται.

Φιλιώ Μανωλιουδάκη… η επιστροφή για χάρη του ΝΟΧ!

Ακολουθεί η πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της, την οποία έχει παραθέσει στην ιστοσελίδα του ΝΟΧ.

 

Φιλιώ, ένα πολύ ευχάριστο γεγονός η επιστροφή σου στα Χανιά και η ένταξη σου στην γυναικεία ομάδα πόλο… Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι και για μένα ήταν πολύ ξαφνικό. Με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Κατσουλάκης και ζήτησε την βοήθεια μου όπου όταν με πήρε δεν το ήξερα καν ότι με ήθελε γι’ αυτό! Εάν θεωρείται επιστροφή, όσο μπορώ θα βοηθήσω… Βέβαια δεν είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση γιατί από τότε που σταμάτησα δεν έχω κάνει τίποτα. Το γνωρίζει ο Γιώργος αυτό. Του είπα ότι δεν ξέρω και με βάση τις υποχρεώσεις που έχω στη δουλειά μου εάν θα μπορώ να είμαι σε όλα τα παιχνίδια, μου είπε σε όσα μπορώ, οπότε τώρα θα δούμε πώς θα πάει όλο αυτό.

Από την άλλη, ο αντίλογος είναι ότι η Α2 για σένα είναι μια κατηγορία που αν μη τι άλλο είναι στα μέτρα σου ακόμα και… απροπόνητη!

Δεν έχει να κάνει αυτό γιατί όταν έχεις μάθει να παίζεις σε υψηλό επίπεδο και έχεις στόχους -και η ομάδα έχει στόχους- δεν θέλω να μην μπορώ να βοηθήσω ή να είμαι αρνητική σε όλο αυτό. Οπότε, εάν είναι να βοηθήσω, θέλω να είμαι αν όχι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσα να είμαι προφανώς, αλλά σε μια καλή κατάσταση για να μπορέσω και εγώ να δώσω κάτι λίγο και ν’ ανέβει η ομάδα γιατί αυτή είναι και η επιθυμία της. Εννοείται όμως ότι και εγώ αυτό θέλω, να βοηθήσω ν’ ανέβει η ομάδα και πάλι στα μεγάλα σαλόνια. Νομίζω ότι όλοι οι αθλητές αυτό είναι που επιθυμούμε. Ο ΝΟ Χανίων είναι μία ιστορική ομάδα που έχει βγάλει τόσους αθλητές και αθλήτριες, οπότε και εγώ φυσικά θέλω να επιστρέψει στην Α1.

Καλείσαι, λοιπόν, να βοηθήσεις μια ομάδα ώστε ν’ ανέβει στην Α1 από την οποία αποχώρησες και από ‘κει ακολούθησε αυτή η μεγάλη πορεία που είχες στη συνέχεια…

Ετσι ακριβώς… Για μένα ήταν ένα ωραίο κίνητρο γιατί θα ξαναπαίξω συμπαίκτρια με την αδερφή μου μετά από 20 χρόνια σχεδόν, αλλά και με κορίτσια που έχω παίξει μαζί στον Ολυμπιακό, αλλά και στα Χανιά. Σίγουρα είναι ωραίο όλο αυτό. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά από πού ξεκίνησε, εγώ ξεκίνησα από τα Χανιά, πήγα στη Γλυφάδα για δύο χρόνια και μετά στον Ολυμπιακό και ακολούθησαν όλα αυτά. Για μένα, είναι τιμή να με καλούν στο σωματείο από το οποίο ξεκίνησα, απλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είμαι και αν θα βοηθήσω και αυτό είναι το μεγάλο μου ερωτηματικό.

Τι σημαίνει για σένα ΝΟ Χανίων και τι αναμνήσεις σου δημιουργεί;

Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχω. Αν και ξεκίνησα σχετικά μεγάλη ήταν τα παιδικά μου ξέγνοιαστα χρόνια… Εκεί στην ουσία ερωτεύτηκα και αγάπησα το πόλο με όλες αυτές τις παρέες γιατί ήμασταν μία παρέα, όπου τα καλοκαίρια ειδικά περνούσαμε άπειρες ώρες στην πισίνα. Πάρα πολύ ωραίες αναμνήσεις και από τα ηλικιακά πρωταθλήματα που περνούσαμε πολύ ωραία, αλλά κι από την Α1. Πολύ όμορφες αναμνήσεις…

Φιλιώ, όπως γνωρίζεις υπάρχει η προοπτική στο μέλλον το κολυμβητήριο να έχει μία εντελώς άλλη εικόνα. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό το θέμα;

Εύχομαι πραγματικά ν’ αλλάξει γιατί για μένα ήταν ένα από τα ωραιότερα κολυμβητήρια στην Ελλάδα και τώρα που είχα να πάω χρόνια και ξαναβρέθηκα εκεί δεν θα πω ότι ντράπηκα, αλλά αυτό που εύχομαι, είναι πραγματικά η Πολιτεία να το αλλάξει άμεσα γιατί είναι ένας χώρος από τον οποίο έχουν αναδειχθεί πάρα πολλοί αθλητές και έχει πολλούς ακόμα να βγάλει. Και τώρα ο Ναυτικός Ομιλος πρωταγωνιστεί στα ηλικιακά. Είναι ομάδες που έχουν μάθει να δουλεύουν, έχουν μεράκι και το αγαπάνε, αλλά θέλουν τις κατάλληλες υποδομές, όπως όλες οι ομάδες θέλουν τα δικά τους κολυμβητήρια, πόσο μάλλον όμως μία ομάδα που είχε το δικό της κολυμβητήριο και ήταν κόσμημα. Πρέπει να το δει πιο ζεστά η Πολιτεία, έχω δει τις μακέτες, αλλά περιμένω και εγώ όπως όλοι μας στα Χανιά να γίνει αυτό το έργο και να ξαναπάρει ζωντάνια αυτό το γωνιακό κομμάτι στη Νέα Χώρα.

Πώς ήταν αλήθεια όλη σου η διαδρομή στο πόλο;

Ονειρεμένη… Νομίζω ότι ως αθλήτρια κατάφερα να πετύχω τους περισσότερους από τους στόχους που είχα. Οταν ξεκίνησα δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταφέρω αυτά που πέτυχα και ότι θα κατακτήσω αυτά που κατέκτησα. Ηταν μια πραγματικά ονειρεμένη διαδρομή όπου έκλεισε μάλιστα για μένα σ’ έναν σύλλογο που αγαπάω και εδραιώθηκα με τον καλύτερο τρόπο και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που όλοι ονειρευόμαστε.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

– 8 πρωταθλήματα Ελλάδος

– 1 Κύπελλο Ελλάδος

– 1 Champions League

– 1 Σούπερ Καπ

– 1 Len Trophy

 

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

– Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011

– 2η θέση στον κόσμο το 2010 και το 2012

– Χρυσό μετάλλιο στο World League το 2005

– 3η θέση στο World League το 2010 και το 2012

 

Η Μανωλιουδάκη ξεκίνησε την μεγάλη καριέρα της από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, παίζοντας στη συνέχεια για δύο χρόνια στην Γλυφάδα ενώ ακολούθησε ο Ολυμπιακός. Είναι γεννηθείσα στις 19/3/86 και είναι μανούλα μιας πανέμορφης κορούλας 13 μηνών. Σε επαγγελματικό επίπεδο παραμένει στο πόλο, κατέχοντας τη θέση της τιμ μάνατζερ στον Ολυμπιακό.

Rabona ad