Ευχάριστη έκπληξη με Γιάκομπσεν στην προπόνηση του Κύδωνα | pics

Βόλεϊ 16 Μαΐου 2023, 13:30

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τη Δευτέρα το βράδυ τις αθλήτριες βόλεϊ του Κύδωνα, καθώς το παρών στην προπόνηση τους έδωσε ο Αξελ Γιάκομπσεν.

KTEO Κρήτης

Ο διεθνής πασαδόρος και μέχρι πρότινος αρχηγός του Παναθηναϊκού (που θα συνεχίσει την καριέρα του στις Κάνες, στη γαλλική λίγκα) με την ευκαιρία των διακοπών του στα Χανιά παρευρέθηκε στην προπόνηση του Κύδωνα, σε μια εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο.

Μιλώντας ο Γιάκομπσεν για το πώς βρέθηκε στο κλειστό των Χανίων είπε τα εξής: «Πρώτα απ’ όλα να πω ότι ήρθα στα Χανιά για διακοπές και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο γήπεδο και σε αυτό το πανέμορφο νησί. Είχα έρθει μεν πολλές φορές να παίξω στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στα Χανιά για διακοπές. Με βρήκαν οι άνθρωποι του σωματείου και με προσκάλεσαν να επισκεφτώ την ομάδα τους και είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και μίλησα στις νεαρές παίκτριες».

Σε ό,τι αφορά το τι συζήτησαν, ο Γιάκομπσεν απάντησε: «Συζητήσαμε πολλά πράγματα, το βασικό που τους είπα είτε αυτό έχει να κάνει με τον αθλητισμό είτε με την προσωπική τους ζωή είναι ότι δεν θα μπορούν να καταφέρουν τίποτα χωρίς να προσπαθούν».

Ο Γιάκομπσεν μίλησε όμως και για τα έξι χρόνια που ήταν στην Ελλάδα και ποια είναι η εντύπωση που του μένει: «Αυτά τα χρόνια που έζησα στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενα όταν υπέγραφα το πρώτο μου συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό… Είδα πώς είναι το βόλεϊ στην Ελλάδα και πώς είναι η ομάδα του Παναθηναϊκού. Κάθε χρόνο ένιωθα μεγαλύτερη οικειότητα και αγάπη με το κλαμπ και μπορεί να φεύγω τώρα από τον Παναθηναϊκό αλλά θα μου μείνει ως εμπειρία αξέχαστη», σημείωσε ο Γιάκομπσεν.

Με τον προπονητή του Κύδωνα.

Οι άνθρωποι του Κύδωνα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το χαρακτήρα, την απλότητα του Δανού αθλητή ενώ εξήγησαν το πώς προέκυψε να τους επισκεφτεί.

«Γνωρίζαμε ότι θα έρθει για διακοπές στα Χανιά, είχαμε μία γνωριμία και ήταν πολύ θετικός στο να έρθει στο γήπεδο. Είναι τιμή μας και χαρά για τα παιδιά να βλέπουν από κοντά τέτοιους καταξιωμένους αθλητές», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Κύδωνα, Λυκούργος Καράμπελας, που στην ερώτηση για το ποια ήταν η αντίδραση από τα κορίτσια όταν τους γνωστοποιήθηκε η επίσκεψη του Γιάκομπσεν είπε τα εξής: «Οταν έμαθαν ότι θα έρθει ήταν πολύ συγκινημένες γιατί παρακολουθούν βόλεϊ και ήρθαν με πολύ χαρά αλλά και άγχος στο γήπεδο. Το χανιώτικο βόλεϊ έχει ανάγκη από τέτοιες προσωπικότητες, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα για να δουν πού μπορούν να φτάσουν τα παιδιά. Είναι ένα κίνητρο γι’ αυτά… Η δική μας ομάδα είναι νέα. Η φετινή χρονιά ήταν επιτυχημένη παραπάνω από τους στόχους μας. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε πρωταθλητές Κρήτης», επεσήμανε ο Λυκούργος Καράμπελας.

Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Τριπολιτσιώτης, έφορος του τμήματος βόλεϊ του Κύδωνα σημείωσε τα εξής: «Μας βοήθησαν οι συγκυρίες γιατί ήρθε για διακοπές στα Χανιά και έτσι μόλις ενημερωθήκαμε του κάναμε την πρόταση να έρθει να μιλήσει λίγο στα παιδιά. Είναι τεράστια τιμή για μας ότι μίλησε στα παιδιά και διηγήθηκε τις εμπειρίες του, όπως για τη διαχείριση της ήττας, την ψυχολογία, τις θυσίες που πρέπει να κάνει κάποιος για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο… Είναι ένας πάρα πολύ σεμνός και ταπεινός άνθρωπος και όπως σχολιάστηκε κιόλας ενώ μέσα στο γήπεδο έχει μεγάλη ένταση και παίζει με πάθος έξω είναι πολύ ταπεινός και χαλαρός», κατέληξε ο κ. Τριπολιτσιώτης.

Η οικογένεια Γιάκομπσεν με τον Αχ. Τριπολιτσιώτη και τα στελέχη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Η εκδήλωση διεξήχθη σε συνεργασία με ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο, με τον διευθυντή του τοπικού παραρτήματος στα Χανιά, Δημήτρη Βεζυράκη, να τονίζει τα εξής: «Τα ΙΕΚ Δέλτα έχουν μία ακαδημαϊκή συνεργασία με τον Κύδωνα και ειδικότερα με το τμήμα βόλεϊ γυναικών. Ουσιαστικά έχουμε κάνει μία χορηγία σε μία από τις παίκτριες της ομάδας και από τότε έχει δημιουργηθεί μία επικοινωνία και συνεργασία με το σωματείο με σκοπό να προάγουμε τις σπουδές στον αθλητισμό και τον τομέα της υγείας, γι’ αυτό και έχουμε το τμήμα της φυσικοθεραπείας μαζί μας και της προπονητικής. Είναι σημαντικό να βλέπουν τα παιδιά τέτοιες δράσεις αλλά και τόσο μεγάλους αθλητές», κατέληξε ο κ. Βεζυράκης.

Ο Αξελ Γιάκομπσεν συνοδευόταν από την πανέμορφη σύζυγό του, που είχε αγκαλιά το μωράκι τους. Ο Δανός πρώην πια παίκτης του Παναθηναϊκού υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα ενώ είχε την ευκαιρία να βγει πολλές φωτογραφίες με τα κορίτσια του Κύδωνα.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

manolikakis
Synagogi

Rabona ad