Εξαιρετικός απολογισμός για την ελληνική αποστολή στη Νίκαια

Κολύμβηση | 8 Φεβρουαρίου 2021, 12:10

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των Ελλήνων κολυμβητών στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ που διεξήχθη στη Νίκαια. Σχετικές δηλώσεις ικανοποίησης εκφράζονται από τους δύο προπονητές, τον Χανιώτη, Κώστα Τζιλιβάκη και τον Ακη Οικονόμου που συνόδευσαν την αποστολή.

Οπως είναι γνωστό, η ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά 12 μετάλλια, τα 5 από τα οποία είχαν χανιώτικο χρώμα… Τρία από αυτά κατέκτησε η Αννα Ντουντουνάκη σε 50, 100 και 200μ. πεταλούδα, ενώ από ένα κατέκτησαν οι Απόστολος Παπαστάμος στα 400μ. μικτή και Αλέξανδρος Κάχρης στα 800μ. ελεύθερο. Μάλιστα, οι επιδόσεις που σημείωσαν και οι τρεις συνοδεύτηκαν από σημαντικά γεγονότα. Αποκορύφωμα αποτελεί το νέο πανελλήνιο ρεκόρ του Κάχρη, το οποίο κατέρριψε δική του προηγούμενη επίδοση ενώ Ντουντουνάκη και Παπαστάμος επανέλαβαν με τους χρόνους τους τα όρια που έχουν ήδη εξασφαλίσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου θα λάβουν μέρος.

Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ΚΟΕ έχει ως εξής:

Με δώδεκα μετάλλια, τρία χρυσά, πέντε αργυρά και τέσσερα χάλκινα και ένα πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (Κάχρης στα 800 ελεύθερο) ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της πρώτης ελληνικής κολυμβητικής αποστολής που πήρε μέρος στο μίτινγκ Golden tour της Νίκαιας στην Γαλλία από 5 έως 7 Φλεβάρη.

Τα μετάλλια κατέκτησαν οι:

Εγγλεζάκης 2 (χρυσό 200 ελεύθερο – αργυρό 400 ελεύθερο).

Ντουντουνάκη 3 (χρυσό 100 πεταλούδα, αργυρό 50 – 200 πεταλούδα).

Χρήστου 4 (χρυσό 50 ύπτιο, αργυρό 100 ελεύθερο, χάλκινο 100-200 ύπτιο).

Παπαστάμος 1 (αργυρό 400 μικτή).

Κάχρης 1 (αργυρό 800 ελεύθερο).

Μάρκος 1 (χάλκινο 800 ελεύθερο).

Στην αποστολή μετείχαν επίσης η Νόρα Δράκου, ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ο Δανιήλ Γκιουρτζίδης, ο Δημήτρης Νέγρης και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίσθηκαν στις δηλώσεις τους οι προπονητές που συνόδεψαν την αποστολή, ο Κώστας Τζιλιβάκης και ο Ακης Οικονόμου.

Κώστας Τζιλιβάκης: «Ηταν πολύ καλή η γενική εικόνα της αποστολής. Ηταν οι πρώτοι αγώνες εκτός Ελλάδας για τα παιδιά εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συνοχή της ομάδας. Ας τονίσουμε ότι υπήρχαν παιδιά που κολύμπησαν τα ίδια αγωνίσματα, κυρίως το ελεύθερο στυλ. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό. Οι χρόνοι που πραγματοποίησαν ήταν πολύ καλοί και αρκετά κοντά στα ρεκόρ τους. Οι αγώνες στην Νίκαια ήταν υψηλού επιπέδου κι εμείς ως προπονητές βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα».

Ακης Οικονόμου: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία των αθλητών στην διοργάνωση. Είχαμε καλές επιδόσεις μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τους αγώνες. Ήταν ένα δύσκολο αγωνιστικό περιβάλλον στην Γαλλία, αρκετά απαιτητικό, με ιδιαίτερες συνθήκες στην διεξαγωγή των αγώνων λόγω της πανδημίας. Βγήκαν θετικά συμπεράσματα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό επίπεδο και αρκετά υψηλό. Ελπίζω άμεσα να επανέλθει η κανονικότητα στην Ελλάδα και να έχουμε την ευκαιρία αγωνιστικών υποχρεώσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Κάποια παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και φάνηκε το επίπεδο ετοιμότητάς τους σε αυτούς τους αγώνες, ενώ κάποια άλλα μετείχαν στην διοργάνωση για να αποκτήσουν ξανά ρυθμό σε 50άρα πισίνα. Με τέτοιες παρουσίες κρατάμε ψηλά το κύρος της ελληνικής κολύμβησης και θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει καλύτερη περίοδος και θα μπούμε σε μια κανονικότητα αγώνων».

 

karta antonis garden