Εξαιρετική και στη σκυτάλη η Γναφάκη | vids

Στίβος | 19 Αυγούστου 2022, 13:46

Η Δήμητρα Γναφάκη πιστοποίησε την εξαιρετική της κατάσταση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και μέσω της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. γυναικών.

KTEO Κρήτης

Στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ η ελληνική ομάδα πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 3.33.33, με τη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια να είναι η ταχύτερη της τετράδας, συμβάλλοντας σημαντικά στην πραγματοποίηση του χρόνου αυτού. Η Κορίνα Πολίτη έτρεξε σε 55.10, η Αντριάνα Φέρρα σε 53.57, η Δέσποινα Μουρτά σε 52.63 και η Δήμητρα Γναφάκη ήταν η ταχύτερη με 52.03, παίρνοντας τη σκυτάλη ως 8η, για να κερδίσει μια θέση για την ομάδα, που τερμάτισε στη 14η θέση συνολικά.

Πολύ καλή παρουσία με την ομάδα 4Χ100μ. ανδρών είχε ο αθλητής του Ελ. Βενιζέλου Γιάννης Νυφαντόπουλος, που μαζί με τους Κώστα Ζήκο, Θοδωρή Βροντινό και Παναγιώτη Τριβυζά είχαν καλές αλλαγές και “φλέρταραν” με την πρόκριση.

Η ελληνική ομάδα τερμάτισε 4η στην πρώτη σειρά με 39.11, με την πρόκριση στον τελικό να κλείνει στα 39.03.

Στην τελική κατάταξη η Ελλάδα τερμάτισε τελικά στην 10η θέση (αρχικά ήταν 9η), καθώς δικαιώθηκε η Τουρκία, η οποία έτρεξε μόνη της μετά από την ένσταση, κερδίζοντας την πρόκριση στον τελικό. Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ «η ελληνική αποστολή έκανε ένσταση καθώς κρίθηκε ότι ίσως υπάρχει κάτι μεμπτό στην αλλαγή της Πολωνίας, ωστόσο από την ανάλυση του βίντεο προέκυψε πως η αλλαγές των Πολωνών ήταν εντός ορίων».

Αντίθετα η ομάδα 4Χ100 των γυναικών με τις Στέλλα Μιχαηλίδου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Άρτεμις Αναστασίου και Ραφαέλα Σπανουδάκη παρότι προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό δεν μπόρεσαν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τερματίζοντας στην 7η θέση στη σειρά τους και 13η στο σύνολο με 44.58.

manolikakis
Synagogi

Rabona ad