Ετος των μεγάλων αθλητικών έργων στα Χανιά το 2023;

Σπορ 5 Ιανουαρίου 2023, 16:22

Την προοπτική τα Χανιά ν’ αποκτήσουν μια άλλη εικόνα σε αθλητικό επίπεδο, από τις εγκαταστάσεις που ζητούν εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται να παρουσιάζεται στο 2023.

KTEO Κρήτης

Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες που έγιναν από τον πρόεδρο του ΕΑΚ Χανίων, ουσιαστικά αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει, αλλά και η εύλογη απορία για το αν πράγματι τα έργα που δρομολογούνται και αφορούν την κατασκευή του αθλητικού κέντρου στο Ακρωτήρι (Α.Κ.Α.) και την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα θα μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα…

Και για τα δύο πρότζεκτ υπήρξαν όπως φαίνεται τον τελευταίο καιρό σημαντικές εξελίξεις.

Από τη μία υπογράφτηκε η νέα τροποποιητική προγραμματική σύμβαση που περιλαμβάνει τρία μέρη, την ΓΓΑ, το ΕΑΚ Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης με στόχο την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου αλλά και την ανέγερση ενός ολοκαίνουργιου αθλητικού κέντρου -στίβου κατά κύριο λόγο- αλλά και άλλων εναλλακτικών αθλημάτων και δράσεων. Για πρώτη φορά μάλιστα γνωστοποιείται και το κόστος, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σβουράκη, είναι της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα αφορά την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων, με τις εξελίξεις όπως φαίνεται να “τρέχουν” τον τελευταίο καιρό, καθώς τα εμπόδια που είχαν παρουσιαστεί ενδεχομένως να ξεπερνιούνται. Για το αν πράγματι έχουν ξεπεραστεί αυτό θ’ αποδειχτεί το συντομότερο, μιας και όπως τονίζει τουλάχιστον ο πρόεδρος του ΕΑΚ, μέσα στο μήνα (Ιανουάριο) το έργο θα έχει δημοπρατηθεί. Η διαδικασία αυτή κρίνεται σαν εξαιρετικά σημαντική γιατί εφόσον υλοποιηθεί ουσιαστικά θα πρέπει να θεωρείται ότι ενδεχομένως ακόμα και μέσα στο 2023 θα έχει προκύψει ο ανάδοχος και συνεπώς θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου.

Πέραν όμως των αθλητικών πρότζεκτ υπάρχει και ένα τρίτο έργο και αυτό δεν είναι άλλο από το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά. Οπως αποδεικνύεται η διαδικασία της δημοπράτησης καθυστερεί ούτως ώστε να υπάρξει και εκεί μια πλήρης ανακατασκευή της εγκατάστασης και το ποδηλατοδρόμιο ν’ αποκτήσει τη μορφή που έχει ανακοινωθεί μετά τη μελέτη που έγινε από τον Δήμο Χανίων.

Μένει να φανεί λοιπόν εάν το 2023 θα είναι το έτος των μεγάλων αθλητικών έργων που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία των Χανίων, τα οποία περιμένει είναι γεγονός όχι μόνο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά για δεκαετίες…

manolikakis

Rabona ad