Εργοτέλης: Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου

Αντίπαλοι ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ | 6 Μαΐου 2017, 17:47

Η νέα ανακοίνωση του Ιωνικού δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον Εργοτέλη. Τι απαντά η Κρητική ομάδα; Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Στο κέντρο της επικαιρότητας της ποδοσφαιρικής Ελλάδας έχει βρεθεί η αυριανή αναμέτρηση της Κηφισιάς με τον Εργοτέλη. Οι ανακοινώσεις των δύο ομάδων συν του Ιωνικού, ο οποίος κοντράρεται με την Κρητική ομάδα για την πρωτιά και την άνοδο, πέφτουν “βροχή” τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα επανήλθε ο Ιωνικός ζητώντας εισιτήρια για το ματς και την ζωντανή (διαδικτυακή) μετάδοση. Η διοίκηση του Εργοτέλη δεν άργησε να απαντήσει. Η ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε σαστισμένοι τις τελευταίες δύο μέρες να συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, αναφορικά με τον αυριανό αγώνα μας με την Κηφισιά.

Η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Κηφισιάς, όπου είναι από τις σπάνιες φορές που ποδοσφαιρικός παράγοντας βγαίνει και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, καθώς και οι δυο ανακοινώσεις της διοίκησης του Ιωνικού, αποτελούν τρανή απόδειξη ότι οι πληροφορίες και ανησυχίες μας για τον αγώνα, όπως καταγράφηκαν στις προηγούμενες ανακοινώσεις και στις επιστολές μας προς τις αρμόδιες αρχές, ήταν απολύτως αληθείς και δικαιολογημένες.

Αντιμετωπίζουμε ένα πρωτοφανές γεγονός, ενδεχομένως και σε παγκόσμια κλίμακα, όπου τρίτη ομάδα ζητάει επίσημα, αφού απέτυχε ανεπίσημα, να πάρει εισιτήρια. Κατά τ’ άλλα, όταν εμείς στην ανακοίνωση μας επισημάναμε αυτό το ενδεχόμενο, ο Ιωνικός απάντησε ότι πρόκειται για μυθεύματα…

Το αν τελικά η Κηφισιά δώσει εισιτήρια στον Ιωνικό είναι κάτι που μας βρίσκει αντίθετους αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Φανταζόμαστε και ελπίζουμε ότι θα έρθει πρώτα σε συνεννόηση με την αστυνομία, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ως γηπεδούχος και υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα αναλάβει τις ευθύνες για οτιδήποτε συμβεί.

Επισημαίνουμε απλώς ότι φέτος η αστυνομία έχει κάνει αρνητική εισήγηση και ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει απαγορέψει σχεδόν όλες τις μετακινήσεις φιλάθλων (και είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα αντιδράσουν σε ένα τέτοιο πρωτοφανές αίτημα). Θέλουμε επίσης να θέσουμε το εξής ερώτημα:

Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια από τους φιλάθλους του Ιωνικού -ενδεχόμενο καθόλου απίθανο δεδομένου του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και της “προϊστορίας”- και για παράδειγμα διακοπεί ο αγώνας, εις βάρος ποιας ομάδας θα διακοπεί πειθαρχικά ο αγώνας; Του Ιωνικού;;; Ο ΚΑΠ δεν προβλέπει ποινές σε τρίτη ομάδα, κάτι το οποίο η διοίκηση του Ιωνικού γνωρίζει πολύ καλά…

Για οτιδήποτε συμβεί, καθιστούμε ηθικά και νομικά υπεύθυνη τη διοίκηση του Ιωνικού, η οποία με το πρωτοφανές αίτημα και τη γενικότερη στάση της έχει εσκεμμένα δυναμιτίσει πολύ επικίνδυνα έναν αγώνα μεταξύ ίσως των δύο πιο «ήσυχων» ομάδων του ομίλου.

Επίσης καθιστούμε, όχι μόνο εμείς αλλά κυρίως ο ΚΑΠ, πειθαρχικά υπεύθυνη την ομάδα της Κηφισιάς, η οποία πρέπει να αποφασίσει αν τελικά μετά από όλα αυτά θα διαθέσει ή όχι εισιτήρια στον Ιωνικό.

Τέλος καθιστούμε υπεύθυνη την ΕΛΑΣ, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, για την είσοδο στο γήπεδο και την αστυνόμευση των φιλάθλων του Ιωνικού, καθώς και για την τήρηση της δημόσιας τάξης έξω από το γήπεδο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε για ακόμα μια φορά τις αρμόδιες αρχές και ειδικά την ΕΛΑΣ να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή και λήξη του αγώνα. Πάνω από όλα, απαιτούμε τη διασφάλιση της ασφάλειας της αποστολής της ομάδας μας καθώς και όλων όσων εισέλθουν στο γήπεδο.

Όσον αφορά την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Θα χαρούμε να δει όλος ο φίλαθλος κόσμος να αγωνίζεται η καλύτερη ομάδα του ομίλου απέναντι σε μια ομάδα που παίζει όμορφο και καθαρό ποδόσφαιρο και που σαφώς αδικείται από τη βαθμολογική της θέση.

Κρίμα που δεν έχουμε και εμείς την ευκαιρία να παρακολουθούμε τους αγώνες του Ιωνικού, ειδικά τους εντός έδρας όπου η “φιλική συμμετοχή” (για να χρησιμοποιήσουμε τον τίτλο της προηγούμενης ανακοίνωσης της ομάδας της Νίκαιας) των φιλοξενούμενων είναι επιβεβλημένη…

Αφήνουμε στην άκρη όλα αυτά τα θέματα και συγκεντρωνόμαστε στο αγωνιστικό σκέλος του πολύ δύσκολου και καθοριστικού αυριανού αγώνα.»

Estrella
Papantonakis Cards