Εργοτέλης: «Μία σκιώδη πανδημία που μαστίζει την κοινωνία»

Ποδόσφαιρο Γυναικών | 25 Νοεμβρίου 2022, 18:05

Παρακολουθήστε το βίντεο με το μήνυμα της γυναικείας ομάδας του Εργοτέλη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Στις 17 Δεκεμβρίου 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η απόφαση αυτή έδωσε στην ημέρα έναν πιο επίσημο χαρακτήρα καθώς είχε καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των (πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία) τριών αδελφών Μιραμπάλ με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Το μήνυμα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Εργοτέλη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών:

«Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών – International Day for the Elimination of Violence Against Women.

Η βία συναντάται σε πολλές μορφές, εξίσου κοινές. Μπορεί να είναι σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική και συναισθηματική με τα ποσοστά της κάθε μίας να μιλούν από μόνα τους, καθώς χτυπούν κόκκινο.

Για πολλές γυναίκες ο φόβος ελλοχεύει στον δρόμο, στον εργασιακό χώρο, στο διαδίκτυο, ακόμα και στο σπίτι, γεγονός που δικαίως καθιστά τη βία μία “σκιώδη πανδημία” που μαστίζει την κοινωνία.

Μην σιωπάς λοιπόν, δράσε. Σπάσε τη σιωπή όταν γίνεσαι μάρτυρας βίας και βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο στην εξάλειψή της. Break the silence when you witness violence. Don’t sit back, act.»

Estrella
ELA Taverna
Digital Print Shop
AO CHANIA
Crepaland Greece
Chania cash

Rabona ad