Εργασιακό Μπάσκετ Κρήτης: Στην κορυφή ξανά η Κάβα Κασιμάτη

Μπάσκετ 5 Δεκεμβρίου 2022, 19:23

Με νικήτρια την χανιώτικη ομάδα Κάβα Κασιμάτη, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το final4 Κρήτης του Εργασιακού Μπάσκετ. Ευχαριστήρια ανακοίνωση από την ομάδα προς την διοργανώτρια αρχή και τον Δήμο Ηρακλείου.

KTEO Κρήτης

Το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το final4, μεταξύ των πρωταθλητών Εργασιακού για τους τέσσερις νομούς της Κρήτης και έλαβε χώρα στο Ηράκλειο. Την κατάκτηση του Παγκρήτιου Πρωταθλήματος Εργασιακού πέτυχε η Κάβα Κασιμάτη, η οποία κέρδισε στον τελικό τους Παλαίμαχους ΟΦΗ με σκορ 76-65. Στον ημιτελικό του Σαββάτου οι πρωταθλητές Κρήτης κέρδισαν την Ρεθεμνιώτικη ομάδα Κούμοι με 74-67.

Οι παίκτες της Κάβα Κασιμάτη παρά τις απουσίες που είχαν στον ημιτελικό του Σαββάτου, ξεπέρασαν το εμπόδιο του αντιπάλου τους και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν οι Πιρπινάκης, Κυριτσάκης, Χριστινάκης Β., Κοντουδάκης, Κασιμάτης, Μπολιεράκης, Καληδωνάκης, Φειδάς και Σταυρουλάκης. Χριστινάκης Β. με 30 και Πιρπινάκης με 18 πόντους ηγήθηκαν της προσπάθειας για την χανιώτικη ομάδα η οποία με ένα εξαιρετικό 3ο δεκάλεπτο “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής.

Παρόμοιο σκηνικό και στον μεγάλο τελικό απέναντι στους Παλαίμαχους ΟΦΗ, καθώς στο 3ο δεκάλεπτο με ένα επιμέρους σκορ 29-16 η Κάβα “μπήκε” για τα καλά σε τροχιά κατάκτησης του τροπαίου. Για ακόμη ένα ματς ο Βασίλης Χριστινάκης ήταν απόλυτα εύστοχος πίσω από τα 6,75 (17 πόντους συνολικά), με τους Φειδά (16 π.) και Χριστινάκη Ε. (14 π.) να πλαισιώνουν επιτυχώς την επιθετική λειτουργία της Κάβα Κασιμάτη. Τα δεκάλεπτα του τελικού ήταν: 16-15, 27-32, 56-48, 76-65.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κάβα Κασιμάτη στην πρώτη της κατάκτηση την σεζόν 2017-2018, είχε αντιμετωπίσει την φετινή φιναλίστ του πρωταθλήματος, την οποία είχε κερδίσει στην εκπνοή του παιχνιδιού με σκορ 70-69.

Με την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος η ομάδα της Κάβα Κασιμάτη εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και τον δήμο Ηρακλείου για την διοργάνωση που πρόσφεραν προς τους αθλητές και τους φίλους του αθλήματος. Ακολουθεί η ανακοίνωση της χανιώτικης ομάδας:

“Εκ μέρους όλων των μελών της αποστολής, της ομάδας Κάβα Κασιμάτη από τα Χανιά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ευχαριστήριά μας στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και στον Δήμο Ηρακλείου για την άψογη διοργάνωση που έφεραν εις πέρας το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου του 2022 στο Ηράκλειο. 

Τόσο η διαμονή μας, όσο και η γενική εξυπηρέτηση και βοήθεια που μας παρείχατε ήταν εξαιρετική και το εκτιμούμε, περάσαμε τέλεια και επιστρέψαμε όλοι υγιείς πίσω στα Χανιά. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στον Γιώργο Βαρδαβά για την διαρκεί παρουσία και βοήθειά του, τον ευχαριστούμε ιδαιτέρως, πάντα πρόθυμος και συνεργάσιμος.

Να είστε όλοι καλά και τουχρόνου με υγεία να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός που ξεκίνησε το 2013 με πρωτοβουλία των παιδιών που τρέχουν εθελοντικά το εργασιακό πρωτάθλημα Ρεθύμνου και συνεχίστηκε φέτος μετά την διακοπή που υπήρξε λόγω κορονοϊού.

Με εκτίμηση,
Κάβα Κασιμάτη”

 

επιμέλεια: Αντώνης Περράκης

Rabona ad