Εργα στο Ακρωτήρι ώρα… μηδέν – Η νέα ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Σπορ 8 Φεβρουαρίου 2022, 16:56

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το πλάνο για τα έργα στο Ακρωτήρι. Οι επόμενες ημέρες κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές για το τι θ' αποφασιστεί.

KTEO Κρήτης

Αυτό προκύπτει μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το χάσμα το οποίο παρατηρήθηκε μεταξύ υφυπουργείου Αθλητισμού από τη μία κι από την άλλη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτή είναι η δεύτερη ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται για το χώρο απέναντι από το Πολυτεχνείο προκειμένου να μπορέσει ν’ αξιοποιηθεί για ό,τι αφορά αθλητικές εγκαταστάσεις, με την πρώτη να είναι γνωστή η παταγώδης κατάληξή της…

Το ζήτημα να μην πραγματοποιηθεί τίποτε ουσιαστικό σ’ έναν χώρο όπου υπό άλλες συνθήκες επρόκειτο ν’ αναπλαστεί τόσο με την λειτουργία του στοιχειωμένου κλειστού κολυμβητηρίου όσο και με την κατασκευή ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου δείχνει πλέον αρκετά πιθανό ως σενάριο και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους φορείς του Πολυτεχνείου όσο και γενικότερα την κοινωνία των Χανίων. Το ίδιο ισχύει όμως και για τον πολιτικό κόσμο των Χανίων όπου το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να παρακολουθεί το θέμα με τα χέρια σταυρωμένα. Είναι σαφές πως αν δεν υπάρξουν τώρα οι αποφάσεις που περιμένουν οι περισσότεροι, το θέμα της κατασκευής αθλητικών χώρων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ναυαγήσει.

Μετέωρη επίσης φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή και η ομάδα σφυροβολίας του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς εκεί που περίμεναν ότι θα κατασκευάζονταν ένας χώρος που θα φιλοξενούσε τις προπονήσεις τους, ακολουθεί πλέον μια παράταση αγωνίας για εκείνους για το αν πρακτικά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αυτά που περίμεναν.

Το ζήτημα φαίνεται να ισορροπεί πραγματικά σε μια πολύ λεπτή γραμμή…

Τα ερωτήματα για το τι έχει “φοβίσει” ίσως το Πολυτεχνείο Κρήτης παραμένουν πάντοτε επίκαιρα και σημαντικά. Εντούτοις οι αποφάσεις που είναι να ληφθούν, μπορεί να φέρουν τα πράγματα σ’ ένα σημείο όπου μπορεί να χαθεί μια μεγάλη, μια ιστορική ευκαιρία κι όταν είναι σαφές πως απ’ την πλευρά της Πολιτείας υπάρχει η πρόθεση για τη διάθεση χρημάτων για να γίνουν πράξη όσα έχουν ανακοινωθεί… Σε δεύτερο χρόνο, οι εξελίξεις αυτές μπορούν να φέρουν την οριστική ταφόπλακα στη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου.

Μένει να φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες πώς θα συμπεριφερθούν οι δύο πλευρές, τι ωριμότητα θα επιδείξουν και αν πρακτικά θα επιμείνουν στο να μπορέσει να βρεθεί λύση στο θέμα προκειμένου όλα όσα έχουν συζητηθεί όλους αυτούς τους μήνες να μπορέσουν να προχωρήσουν. Τα Χανιά το έχουν ανάγκη.

 

 

manolikakis

Rabona ad