Επτά Χανιώτες αθλητές στην Εθνική ομάδα

Κανόε-Καγιάκ | 21 Απριλίου 2017, 13:03

Επτά αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στις Εθνικές ομάδες Κανόε Καγιάκ στις κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων και Γυναικών, στο πλαίσιο της β’ φάσης προκρίσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά στις 8 Απριλίου.

Οι αθλητές που τα κατάφεραν είναι οι Αναστάσιος Μελεμενής, Ιωάννης Κουτσοποδιώτης, Ιωάννης Αντωνίου, Χρήστος Τσουπάκης και Ελευθέριος Πολυχρονάκης στην κατηγορία Εφήβων, η Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη στις Νεανίδες και η Αθηνά Κέκελου στην κατηγορία Γυναικών. Αυτοί οι επτά εξασφάλισαν το εισιτήριο για την Εθνική, με την επόμενη υποχρέωσή τους να είναι το εσωτερικό τεστ αξιολόγησης που θα γίνει στις 20 Μαΐου προκειμένου να προκύψει η αποστολή που θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Σερβία.

Από την άλλη, παρά την πολύ καλή προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην εθνική ομάδα οι Δημήτριος Βαρβαντάκης, Κυριάκος Ποντικάκης, Αθανάσιος Τζανακόπουλος, Γεώργιος Σηφάκης,  Κωνσταντίνα Σαράντου, Μαγδαληνή Τζανακοπούλου, Μαγδαληνή Αντωνίου, Δέσποινα Σώκου και Μαρία Μελεμενή.

Οπως τονίζει ο προπονητής του Ν.Ο. Χανίων, Μανώλης Αγγελάκης: «Συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν να ενταχτούν στην Εθνική ομάδα. Ο πρώτος στόχος έχει κατακτηθεί. Μας μένουν 40 μέρες μέχρι το εσωτερικό τεστ που πρέπει να δουλέψουμε σωστά για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κ1 200μ. Εφήβων (ΤΕΛΙΚΟΣ)
1ος Μελεμενής Αναστάσιος
3ος Τσουπάκης Χρήστος
6ος Πολυχρονάκης Ελευθέριος

Κ1 500μ. Εφήβων (ΤΕΛΙΚΟΣ)
2ος Μελεμενής Αναστάσιος
3ος Κουτσοποδιώτης Ιωάννης
4ος Τσουπάκης Χρήστος
7ος Πολυχρονάκης Ελευθέριος
8ος Αντωνίου Ιωάννης

Κ1 1000μ. Εφήβων (ΤΕΛΙΚΟΣ)
3ος Κουτσοποδιώτης Ιωάννης
5ος Αντωνίου Ιωάννης
6ος Τζανακόπουλος Αθανάσιος   
8ος Βαρβαντάκης Δημήτριος

Κ1 200μ. Νεανίδων (ΤΕΛΙΚΟΣ)
2η Παπασταματάκη Ελευθερία-Μαρίνα
7η Αντωνίου Μαγδαληνή

Κ1 500μ. Νεανίδων (ΤΕΛΙΚΟΣ)
2η Παπασταματάκη Ελευθερία-Μαρίνα
5η Σώκου Δέσποινα
8η Αντωνίου Μαγδαληνή

Κ1 200μ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
2η Κέκελου Αθηνά
5η Σαράντου Κωνσταντίνα

Κ1 500μ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
1η Κέκελου Αθηνά
4η Σαράντου Κωνσταντίνα

Οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες δεν κατάφεραν να μπουν σε τελικές σειρές και αποκλείστηκαν στα ημιτελικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ 

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης νέων αθλητών, από το Ν.Ο. Χανίων συμμετείχαν οι Πολυχρονάκης Σπυρίδων, Φραγκόπουλος Γεώργιος και Δερμιτζάκης Μάξιμος οι οποίοι είχαν πολύ καλή παρουσία και έδειξαν ότι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κ1 200μ.
1ος Πολυχρονάκης Σπυρίδων
3ος Φραγκόπουλος Γεώργιος
7ος Δερμιτζάκης Μάξιμος

Κ1 1000μ.
1ος Πολυχρονάκης Σπυρίδων
2ος Φραγκόπουλος Γεώργιος
7ος Δερμιτζάκης Μάξιμος

Σύμφωνα με τον βοηθό εφόρου, Νίκο Κουριδάκη: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που με τις προσπάθειές τους αλλά και τη διαρκή υποστήριξη του προπονητή Μανώλη Αγγελάκη και του Συλλόγου Γονέων, καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια μεγάλη αποστολή 19 αθλητών. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι τους -αρκετοί για πρώτη φορά- και ειδικότερα για όσους κατάφεραν να περάσουν στην Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία ANEK LINES που συνεχίζει να είναι επίσημος χορηγός και αρωγός στην προσπάθειά μας και τέλος θέλω να τονίσω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να στηρίζουμε τις προσπάθειες των αθλητών μας».

Συνοδοί της αποστολής ήταν ο κ. Βαγγέλης Κουτσοποδιώτης και ο προπονητής Μανώλης Αγγελάκης.

Επόμενες αγωνιστικές δραστηριότητες για το τμήμα Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ είναι στις 7 Μαΐου στην Χαλκίδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων 5000μ. Κανόε Καγιάκ Σπριντ, το Ωκεανικό Καγιάκ 15χλμ. και SUP.  

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Οι εγγραφές για παιδιά από 8 ετών και άνω στο άθλημα του Κανόε Καγιάκ συνεχίζονται. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 15:30 – 17:30.
Υπεύθυνοι προπονητές είναι οι Μανώλης Αγγελάκης και Δημήτρης Καραγιαννίδης.

ΧΟΡΗΓΟΣ Η ΑΝΕΚ LINES

Να σημειωθεί ότι και για το 2017 αρωγοί του Τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων είναι ο Επίσημος Χορηγός του, η Ναυτιλιακή Εταιρεία ANEK LINES, καθώς και οι Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, INTERTRADE AE (MARS) καθώς και ο κ. Σπανουδάκης Ιωάννης, ιδιοκτήτης  της Α.Ι.Β. – LEADER BROKERS, πρακτορείο ασφαλειών. Ο Ν.Ο. Χανίων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξή τους.

karta antonis garden