ΕΠΣΗ για εκλογές ΕΠΟ: Πρόεδρος και διοίκηση κοινής αποδοχής

Ποδόσφαιρο 27 Νοε 2020, 12:41

Μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον σημειώνεται σε ανακοίνωσή της ΕΠΣ Ηρακλείου ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε μερικές ημέρες οι εκλογές της ΕΠΟ.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Πρόταση της είναι να υπάρξει πρόεδρος και διοίκηση κοινής αποδοχής έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα συμμαχικό μέτωπο που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει πιο ουσιαστικά τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει καταστεί ρωμαϊκή αρένα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΠΣΗ, καθώς επίσης πως, «δεν είμαστε αισιόδοξοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως οι σημαντικές και ριζοσπαστικές προτάσεις που αναφέρονται στην “ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ” που πρόσφατα οι FIFA και UEFA παρέδωσαν, θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα τόσο άρρωστο και τοξικό περιβάλλον».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της κρητικής Ενωσης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο
Μέλη Ε.Ε ΕΠΟ
Πρόεδρο Super League 1
Πρόεδρο Super League 2-Football League
Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της Ελλάδος
Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα Σύμβουλο FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ
Εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ

Κοινοποίηση
Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη
Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη
Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς
Αξιωματούχο UEFA κ. Μάριο Γεωργίου

Αξιότιμοι κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι.
Είμαστε λίγες μέρες ή λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της ΕΠΟ…
Για το ποδόσφαιρο μας έχει φτάσει η ώρα μηδέν! Η ευθύνη βαρύνει όλους.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο λίγο πριν τις εκλογές και παρά τα μικρά βήματα που έγιναν συνεχίζει να βρίσκεται σε μία ημιθανή κατάσταση και σε ένα ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει καταστεί ρωμαϊκή αρένα.
Δεν είμαστε αισιόδοξοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως οι σημαντικές και ριζοσπαστικές προτάσεις που αναφέρονται στην “ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ” που πρόσφατα οι FIFA και UEFA παρέδωσαν, θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα τόσο άρρωστο και τοξικό περιβάλλον.

Δεν ελπίζουμε ότι οι προεκλογικές συμμαχίες μεταξύ δύο ή τριών ισχυρών αρκούν και θα μπορέσουν να φέρουν την αλλαγή στο ποδόσφαιρο.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των 69 εκλεκτόρων τελούν υπό ασφυκτική ομηρία και από πιέσεις και εξαρτήσεις από εξωθεσμικούς κηδεμόνες.
Όλοι γνωρίζουμε ότι, ενώ το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται τυπικά από 69 εκλέκτορες, αυτοί που ουσιαστικά ψηφίζουν στην κάλπη είναι 3 ή 4 ή το πολύ 10.
Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι στην ΕΠΣ Ηρακλείου ότι αυτές οι προεκλογικές συμμαχίες μεταξύ δύο ή τριών ισχυρών αρκούν για να φέρουν την ποδοσφαιρική αλλαγή.
Επιμένουμε ότι για να έρθει η ποδοσφαιρική αλλαγή, την “ΣΥΜΜΑΧΙΑ” θα πρέπει να αποτελούν ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα μέλη της ποδοσφαιρικής κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς και επιλεκτικές εξαιρέσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Ας κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι αυτήν την ύστατη ώρα και ας επιλεγεί ένας πρόεδρος προσωπικότητα, εγνωσμένου ήθους, κύρους και γνώσης και μία διοίκηση κοινής αποδοχής, με πρόσωπα αδέσμευτα χωρίς εξαρτήσεις χωρίς υπογεγραμμένα γραμματεία, με ανεξαρτησία σκέψης και ελευθερία δράσης.
Δύσκολος, δύσβατος και ανηφορικός ο στόχος και η διαχρονική αυτή πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου, είναι όμως ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για μία ποδοσφαιρική αλλαγή.
Είναι επιτακτική ανάγκη να τερματιστεί το κλίμα παθητικότητας, ανοχής και μοιρολατρικής αποδοχής της πορείας εκτροχιασμού του ποδοσφαίρου μας.
Όλοι μαζί οφείλουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο μανιφέστο για το ποδόσφαιρο μας που μόνο με ένα ΠΡΟΕΔΡΟ και μια ΔΙΟΙΚΗΣΗ κοινής αποδοχής μπορεί να επιτευχθεί.
Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στο χώρο του ποδοσφαίρου εντός και εκτός του εκλογικού σώματος των ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας. Εντός και εκτός παρατάξεων.

H κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποφασιστικότητά του, είμαστε σίγουροι ότι και θέλει και μπορεί να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου πιστεύει ότι την ελπίδα τη φτιάχνεις με όση απελπισία σου έχει απομείνει.

Ύστατη ΕΚΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς όλους: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.

Το όφελος του πρωταγωνιστή, ηθικό και οικονομικό, έχει ουσιαστικό αντίκρισμα μόνο όταν κατακτάτε σε ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον, απέναντι σε αξιόμαχους και ανταγωνιστικούς αντιπάλους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad