Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα – Υποβιβασμός, ακολουθεί έφεση

Χανιά | 23 Ιουνίου 2017, 15:20

Τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν για τον ΑΟ Χανιά σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το flnews.gr στον ΑΟ Χανιά επιβλήθηκε η ποινή αφαίρεσης βαθμών μίας νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος που έδωσε από την ημέρα ανάκλησης του πιστοποιητικού και πρόστιμο 6.000 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι πρωτόδικα ο ΑΟΧ υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική!

Η απόφαση ωστόσο δεν είναι τελεσίδικη και η ΠΑΕ έχει δικαίωμα άσκησης δύο Εφέσεων. Η πρώτη είναι στην Επιτροπή Εφέσεων και εάν και τότε δεν υπάρξει δικαίωση και αντιστροφή της απόφασης η ομάδα μπορεί να στραφεί και στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ από το flnews έχει ως εξής:

Ποινή αφαίρεσης βαθμών επιβλήθηκε στον ΑΟ Χανιά από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του FL News. Έπειτα από 22 ημέρες, οπότε εκδικάστηκε η υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης και 16 από τότε που κατατέθηκαν τα υπομνήματα, η ποινή είναι αφαίρεση βαθμών μίας νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος που έδιναν οι «κυανόλευκοι» από τότε που ανακλήθηκε το πιστοποιητικό και πρόστιμο 6.000 ευρώ. Δηλαδή, η Πρωτοδίκης, Μαρίνα Μπόζνου πήρε την ίδια απόφαση με την υπόθεση της Καλλονής. Υπενθυμίζεται ότι η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής απαγγέλθηκε πριν τη διεξαγωγή της 24ης αγωνιστικής, στις 27 Μαρτίου.

Πρωτόδικα, λοιπόν, ο ΑΟ Χανιά υποβιβάζεται, όμως η ΠΑΕ τη Δευτέρα (26/06) θα καταθέσει έφεση και αισιοδοξεί ότι εκεί θα δικαιωθεί και θα τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του FL News, απορρίφθηκε η πρόσθετη παρέμβαση της Καλλιθέας, η οποία ζητούσε την αφαίρεση, είτε 57, είτε 27 βαθμών από τον ΑΟ Χανιά. Αναμένεται πλέον η σχετική ανάρτηση της απόφασης από τη διοργανώτρια αρχή… Η ποινή αναμένεται να αναφέρει ότι επιβάλλεται: ποινή της αφαίρεσης των βαθμών μίας (1) νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2016 – 2017) και για όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση, ήτοι, απο την ανάκληση του επίδικου πιστοποιητικού και για όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση και χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ.

Estrella
/psiloritischania