Επιβεβαιώνεται το… χάσμα για τα έργα στο Ακρωτήρι – Δηλώσεις Λευτ. Αυγενάκη

Σπορ 8 Φεβρουαρίου 2022, 13:55

Τη ρήξη του με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευαγγ. Διαμαντόπουλο, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

KTEO Κρήτης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού φιλοξενήθηκε την Τρίτη το πρωί στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης, οπότε και πιστοποιείται ότι οι δύο πλευρές έχουν προσεγγίσει με… άλλον τρόπο την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί και την προοπτική που αφορούν τα έργα που σχεδιάζονται ( ; ) να γίνουν.

Το θέμα εξακολουθεί έτσι να δείχνει ιδιαίτερα σοβαρό, με το ρόλο που αυτή τη στιγμή παίζει ο πρώην πρύτανης και βουλευτής με τη Ν.Δ., Βασίλης Διγαλάκης, να είναι μάλλον σημαντικός, αφού ίσως είναι και ο μοναδικός που μπορεί να γεφυρώσει τις όποιες διαφορές καταγράφονται.

«Δυσκολεύτηκα να καταλάβω το πισωγύρισμα του Πρύτανη», τόνισε ο κ. Αυγενάκης, λέγοντας στη συνέχεια μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπάρχει μία απόφαση του κ. Διγαλάκη το 2017, τον οποίο και συγχαίρω για το έργο που έκανε ως Πρύτανης, αλλά και σήμερα ως βουλευτής. Τι είχε βάλει μπροστά; 24 Οκτωβρίου 2017 τέθηκε το θέμα της δημιουργίας στίβου στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και υπήρξε ομόφωνη απόφαση. Εγώ βλέπω αυτό. Βλέπω επίσης ότι η Εθνική Ομάδα Στίβου να χρησιμοποιείται από Χανιώτες αθλητές ρίπτες. Οταν μαθαίνεις λοιπόν ότι οι αθλητές αυτοί προπονούνται σε χωράφι, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν μας. Είπα λοιπόν ότι προτεραιότητα είναι οι εγκαταστάσεις αυτές και φτάσαμε στο σημείο να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, στην οποία αναφέρεται ρητά η δημιουργία αυτής της εγκατάστασης για την προπόνηση των αθλητών αλλά και την φιλοξενία διοργανώσεων. Συναντηθήκαμε λοιπόν για να δούμε πού φτάνουν οι μελέτες συνολικά. Αφού συμφώνησα λοιπόν να δοθεί το ποσό των 68.000 ευρώ για επικαιροποίηση -επαναλαμβάνω επικαιροποίηση- της μελέτης, είδα ότι υπάρχει μία αμφισβήτηση των όσων είχαν υπογραφεί. Η θέση του Πολυτεχνείου δια του Πρύτανη ήταν αλλοπρόσαλλη. Ευτυχώς υπήρξε μία παρέμβαση του κ. Διγαλάκη, ο οποίος συνεχίζει να συμβάλλει και ελπίζω να γίνει κατανοητό πως ό,τι έχει υπογραφεί, είναι πράγματα που πρέπει να τηρηθούν. Αν υπάρχει ανασφάλεια ή αμφισβήτηση θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε γιατί σεβόμαστε απόλυτα την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά στόχος είναι η αθλητική κοινότητα των Χανίων στην οποία και απευθυνόμαστε. Εάν δεν εξυπηρετεί την αθλητική κοινότητα τότε δεν έχουμε καμία υποχρέωση να εμπλακούμε στη χρηματοδότηση. Εάν αλλάξανε άποψη, δική τους είναι η ιδιοκτησία. Προτεραιότητα μου είναι το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα. Αν δεν υπάρχει η εγκατάσταση στίβου, ποιος ο λόγος να χρηματοδοτήσω ένα δεύτερο κολυμβητήριο; Πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ρίπτες. Είναι ντροπή να προπονούνται στα χωράφια αυτοί οι πρωταθλητές».

Για το θέμα του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα επανάλαβε ότι είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα και πρόθεση να γίνει το έργο, σημειώνοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες να ξεπεραστεί το πρόβλημα, που ανέλυσε και το Σάββατο κατά την επίσκεψή του στα Χανιά σχετικά με τον αιγιαλό.

manolikakis

Rabona ad