Επιτυχημένο το μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι από τον Δήμο Πλατανιά

Σκάκι | 28 Μαρτίου 2022, 18:53

Με επιτυχία διεξήχθη το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πολυκέντρου Βουκολιών και διοργανώθηκε από το Δήμο Πλατανιά.

Kritiko Ergastiri

Οι παρτίδες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου.

«Το πρωτάθλημα διεξήχθη μετά από δύο χρόνια αποχής, λόγω πανδημίας και μετά από οχτώ χρόνια σταθερής συνεργασίας με το ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατανιά, σε προγράμματα εκμάθησης Σκακιού σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες, φέρνοντας κοντά στο άθλημα εκατοντάδες παιδιά. Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν περίπου 200 μικροί σκακιστές», τονίζεται από τον Δήμο Πλατανιά.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό που εκατοντάδες παιδιά όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά και σε όλο το Νομό ασχολούνται με το σκάκι και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος Πλατανιά και το ΝΠΔΔ του Δήμου, μπορούν και δίνουν την ευκαιρία όχι μόνο στην εκμάθηση του αγωνίσματος αλλά και στη διεξαγωγή σχολικών αγώνων».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη και υπεύθυνη της διοργάνωσης ευχαρίστησε τους μικρούς σκακιστές, τους γονείς συνοδούς, τους προπονητές, τους υποστηρικτές, την Περιφέρεια Κρήτης και την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ, υποσχόμενη στο προσεχές μέλλον μια συνεργασία επανεκκίνησης των προγραμμάτων, εκμάθησης σκακιού, «στηρίζοντας κάθε προσπάθεια που διέπει την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος της ευγενούς άμιλλας και στοχεύει στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο Δήμο μας».

ERGOBETON
petra_flemetakis
Media_Strom_Chania
synagogi
Bourakis_Restaurant
digital2000
Mazanakis

Rabona ad