Επίσημο! Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα

Ποδόσφαιρο 19 Οκτωβρίου 2020, 19:18

Με παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες θα διεξαχθούν τα παιχνίδια των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και ένα - δύο ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Στις αναμετρήσεις Ολυμπιακός – Μαρσέιγ και το ΠΑΟΚ – Ομόνοια καθώς και σε ένα – δύο παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Super League θα εφαρμοστεί το μέτρο πιλοτικά κι από την 7η αγωνιστική θα ισχύει για όλες τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος.

Η υγειονομική επιτροπή απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα της Super League, με όρους και προϋποθέσεις, σε ποσοστό 10% επί της της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα και ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας Ευρωπαϊκοί αγώνες των Ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.

• Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.

• Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.»

Estrella
Papantonakis Cards