Επιχορήγηση (και) για σωματεία της Κρήτης

Ιστιοπλοΐα | 4 Νοεμβρίου 2020, 22:12

117 σωματεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας θα επιχορηγηθούν από την Πολιτεία. Ανάμεσά τους και ο Ι.Ο. Χανίων και τέσσερις ακόμη Κρητικοί Όμιλοι.

Για την ακρίβεια επιχορήγησης δικαιούνται οι:

➜ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου
➜ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων
➜ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου Αίολος
➜ Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης
➜ Ναυτικός Ααθλητικός Όμιλος Μαλίων

Τα συγκεκριμένα σωματεία συν άλλα 112 που θα πάρουν επιχορήγηση έχουν προεγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων και η αίτησή τους έχει ελεχθεί. Για τα υπόλοιπα σωματεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τα οποία εγγράθηκαν στο μητρώο μετά τις 11 Σεπτεμβρίου, η ΕΙΟ πιστεύει ότι θα επιχορηγηθούν επίσης.

Οι Κρητικοί Όμιλοι που μένουν -επί του παρόντος- εκτός επιχορήγησης είναι οι:

➜ Ναυτικός Όμιλος Χανίων
➜ Όμιλος Ιστιοσανίδας Ηρακλείου
➜ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου
➜ Ναυτικός Όμιλος Τυμπακίου Κρήτης
➜ Ναυτικός Όμιλος Σητείας

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αναφέρει σχετικά:

«Δικαίωση για την Ε.Ι.Ο. Μετά από μεγάλο αγώνα 12 χρόνων θα επιχορηγηθούν και τα 117 σωματεία. Επιτέλους, μετά από 12 χρόνια αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με εντολή άνωθεν προς το υφυπουργείο αθλητισμού (κατά δήλωση και του υφυπουργείου), θα επιχορηγηθούν και τα 117 σωματεία μας που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων.

Η εντολή προς το υφυπουργείο σαφής: άμεση εκταμίευση προς τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο, σε αντίθεση με το υφυπουργείο που στην πρόσφατη συν/ξη τύπου ισοπέδωνε την διαφάνεια και την προσφορά τους.

Είμαστε ευτυχείς που η Ομοσπονδία σε στενή συνεργασία με τα σωματεία μας κατάφερε να εγγράψει στο μητρώο 117 σωματεία, το μεγαλύτερο ποσοστό, σε σχέση με την δύναμή της, από τις άλλες Ομοσπονδίες, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι θα επιχορηγηθούν και τα υπόλοιπα σωματεία μας τα οποία μετά τις 11 Σεπτεμβρίου έχουν εγγραφεί στο μητρώο.

Ωστόσο, η θέση μας παραμένει σταθερά ίδια, δηλαδή ότι όλα τα σωματεία με ειδική αθλητική αναγνώριση δικαιούνται χρηματοδότησης. Το ίδιο βέβαιοι είμαστε ότι θα έχουν την χαρά και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι όλα τα σωματεία μας που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και την νόμιμη αθλητική δραστηριότητα.

Εμείς είμαστε και θα είμαστε υπέρ της δημιουργίας μητρώου σωματείων ενταγμένου στην ψηφιακή τεχνολογία υπό την προϋπόθεση ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες και θα δοθεί επαρκής χρόνος και παράταση τουλάχιστον 6 μηνών, ειδικότερα εν μέσω του 2ου και μεγαλύτερου κύματος πανδημίας που πλήττει την Πατρίδα μας.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι το μητρώο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο κατά της γραφειοκρατίας που θα δώσει μάλιστα τη δυνατότητα για ορισμένα θέματα τα σωματεία να επικοινωνούν απευθείας με τις υπηρεσίες του υφυπουργείου και σε καμία περίπτωση εργαλείο εκλογικού μηχανισμού.

Άλλωστε ο νόμος είναι σαφής και δίνει το δικαίωμα σε όποιον έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του κύρους των εκλογών. Ολοκληρώνοντας, αναρωτιόμαστε πού κρύβονται τώρα τα… λάικ στην συν/ξη τύπου του υφυπουργείου την προηγούμενη εβδομάδα που δήλωνε πως πρέπει να ελεγχθούν πλήρως τα σωματεία και ότι μόνο 2-3 σωματεία της ιστιοπλοΐας θα έπαιρναν επιχορήγηση και θα είχαν δικαίωμα ψήφου! Τους παραδίδουμε στην κρίση σας.»

karta antonis garden