Επέστρεψε ο Λιβανός από την Ολλανδία

Ποδηλασία | 25 Αυγούστου 2021, 19:10

Επέστρεψε στη βάση της η Ελληνική αποστολή από το Άπελντορντ όπου πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας στις κατηγορίες Νέων και Εφήβων.

KTEO Κρήτης

Υπενθυμίζουμε ότι αγωνίστηκαν με το εθνόσημο ο Κωνσταντίνος Λιβανός (Τάλως AΝΕΚ Lines) και ο Μιλτιάδης Χαρόβας (ΠΟ Βόλος) συνοδευόμενοι από τον Στέργιο Σαλπαδήμο. Σύμφωνα με τον έμπειρο ομοσπονδιακό προπονητή το πρόσημο ήταν θετικό, αν και κατά την κρίση του υπήρχε η δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

Η ομοσπονδία (ΕΟΠ) επιχειρεί -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- την ανασκόπηση της διοργάνωσης εστιάζοντας στην παρουσία και στα πεπραγμένα των δύο Ελλήνων ποδηλατών:

«Σκρατς Εφήβων (Scratch Race)

Η αρχή για την Ελληνική αποστολή έγινε με το σκρατς των εφήβων, όπου ο Μιλτιάδης Χαρόβας τερμάτισε στην 20η θέση. Νικητής αναδείχτηκε ο 18χρονος Δανός, Φίλιπ Μάτισεν, στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Λορέντσο Ουρσέλα από την Ιταλία και στην τρίτη ο Γιάκουμπ Λεβαντόφσκι από την Πολωνία.

1000μ. Ατομική Χρονομέτρηση Εφήβων (1km TT)

Σειρά πήρε την δεύτερη μέρα η ατομική χρονομέτρηση. Ο νεαρός ποδηλάτης της ομάδας του Βόλου κατέλαβε την 12η θέση με χρόνο 01:05:912 και μέση ωριαία ταχύτητα 54,6 χιλιόμετρα. Η ταχύτερη επίδοση ανήκε στον Γερμανό Λέοναρντ Βάινριχ με χρόνο 1:02:221 (57,8 χλμ./ω). Στην δεύτερη και την τρίτη θέση βρέθηκαν δύο ποδηλάτες από την Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, οι Χάρι Λέντινχαμ Χορν (1:02:825, 57,3 χλμ./ω) και Τομ Σέιρπλς (1:03:528, 56,6 χλμ./ω).

1000μ. Ατομική Χρονομέτρηση Νέων Ανδρών (1km TT)

Παρότι ο Κωνσταντίνος Λιβανός είχε δηλωθεί αρχικά στην ατομική χρονομέτρηση 1000μ., εν τέλει πάρθηκε η απόφαση να μην αγωνιστεί και επιβαρυνθεί διότι οι αγώνες ήταν διαδοχικοί. Την φανέλα του πρωταθλητή Ευρώπης εκεί, κατέκτησε ο Ολλανδός Νταν Κολ με χρόνο 1:01:569 (58,4 χλμ./ω). Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χέιντεν Νόρις από την Μεγάλη Βρετανία (1:01:714, 58,3 χλμ./ω) και στο τρίτο ο Γερμανός Άντον Χόνε (1:01:811, 58,2 χλμ./ω).

Σπριντ Νέων Ανδρών (Sprint)

Ο Έλληνας σπρίντερ του Τάλω, ξεκίνησε την παρουσία του στο Άπελντορντ στο σπριντ. Ο Λιβανός ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 11η θέση, που ήταν και η υψηλότερη που πήραν οι αθλητές μας στην διοργάνωση. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο εντυπωσιακός Μιχαήλ Ιακόβλεφ από την Ρωσία, δεύτερος ήταν ο Τομ Ντεράς από την Γαλλία και τρίτος ο Άντον Χόνε από την Γερμανία.

Κεϊρίν Εφήβων (Keirin)

Στο κεϊρίν των εφήβων, ο Μιλτιάδης Χαρόβας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στην τελική φάση, μένοντας εκτός από τον προκριματικό. Στην κορυφή του αγωνίσματος, η Ρωσία έκανε το 1-2, με τους επιβλητικούς Νικίτα Καλάτσνικ και Ντέιβιντ Σεκελασβίλι, που αποδείχτηκαν οι πιο δυνατοί από τους συμμετέχοντες. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Πολ Γκρος από την Γερμανία.

Κεϊρίν Νέων Ανδρών (Keirin)

Οι τίτλοι τέλους για την Ελληνική αποστολή έπεσαν στο κεϊρίν νέων ανδρών. Ο Κωνσταντίνος Λιβανός πήρε την 12η θέση συνολικά, καθώς τερμάτισε τελευταίος στον μικρό τελικό (final 7-12). Ο ποδηλάτης από την Κρήτη έφτασε έως τα ημιτελικά, εκεί όμως κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους τρεις καλύτερους –όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια- και δεν μπόρεσε να προκριθεί. Νέος πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχτηκε ο Μιχαήλ Ιακόβλεφ από την Ρωσία, με τον Ντάνιελ Ρότσνα από την Πολωνία και τον Τομ Ντεράς από την Γαλλία να τον πλαισιώνουν στο βάθρο.»

Photo Credits: UEC

manolikakis

Rabona ad