Εντυπωσιακές επιδόσεις από Ντουντουνάκη και Παπαστάμο στη Νίκαια

Κολύμβηση | 6 Φεβρουαρίου 2021, 11:49

Εκπληκτικές εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν από τους Ελληνες αθλητές στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης, που διεξάγεται στη Νίκαια της Γαλλίας. Ειδικότερα, οι Χανιώτες αθλητές έβαλαν τη σφραγίδα τους.

Ο λόγος για την Αννα Ντουντουνάκη και τον Απόστολο Παπαστάμο, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου θα λάβουν μέρος ούτως ή άλλως, κερδίζοντας χάρη σε αυτές τις επιδόσεις το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα στα αγωνίσματα των 100μ. πεταλούδα και 400μ. μικτή.

Ο Κάχρης θα τα δώσει όλα για όλα στο αγώνισμα των 800μ. ελεύθερο που είναι και το “καλό” του.

Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε δύο ακόμα μετάλλια, με τους Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη στα 400μ. ελεύθερο και Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο, κερδίζοντας αντίστοιχα το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο.

Η ενημέρωση από τον ΝΟΧ έχει ως εξής:

Με εκπληκτικές εμφανίσεις ξεκίνησε η συμμετοχή των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης, που διεξάγεται στη Νίκαια της Γαλλίας. Αννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Παπαστάμος επιβεβαίωσαν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου θα λάβουν μέρος, κερδίζοντας χάρη σε αυτές τις επιδόσεις το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα.

Η Ντουντουνάκη τα κατάφερε στα 100μ. πεταλούδα, σημειώνοντας χρόνο 57.86. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στη καριέρα της, μετά το πανελλήνιο ρεκόρ (57.77) που είχε πετύχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, το οποίο έχει πιάσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Από την άλλη, εξαιρετική ήταν η κούρσα για τον Παπαστάμο στα 400μ. μικτή, σημειώνοντας χρόνο 4.15.81, επίδοση που αποτελεί όριο Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο πιστοποιεί για τρίτη φορά!

Στην πρώτη μέρα των αγώνων ο Αλέξανδρος Κάχρης αγωνίστηκε στα 400μ. ελεύθερο όπου κατετάγη 16ος στα προκριματικά. Το μεγάλο στοίχημα για τον Χανιώτη πρωταθλητή είναι η συμμετοχή του στα 800μ. ελεύθερο όπου επιδιώκει μια πολύ γρήγορη κούρσα.

Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε την Παρασκευή (5/2) δύο ακόμα μετάλλια, με τους Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη στα 400μ. ελεύθερο με 3.50.82 και Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο με επίδοση 53.99, κερδίζοντας αντίστοιχα το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο.

Σε δηλώσεις που έχει παραχωρήσει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο προπονητής, Ακης Οικονόμου που μαζί με τον Κώστα Τζιλιβάκη συνοδεύουν τους αθλητές στο διεθνές μίτινγκ, τόνισε τα εξής:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των περισσοτέρων στην πρώτη ημέρα των αγώνων. Κάποιοι ήταν σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και κολύμπησαν κοντά στα ρεκόρ τους κατακτώντας και καλές θέσεις. Κάποιοι άλλοι χρειάζονται ακόμα κάποιες κούρσες για να βρουν αγωνιστικό ρυθμό μετά την απόχη επί μακρόν από τους αγώνες. Ομως όλοι έχουμε πίστη ότι αύριο (Σάββατο) θα έχουμε ακόμα καλύτερη παρουσία με καλές επιδόσεις».

karta antonis garden