Ενισχυμένος στον τελικό ο Παναθηναϊκός, “πληγωμένος” ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ 12 Μαΐου 2021, 15:23

Επειτα από τη μετάθεση του πρώτου τελικού της Α1 Γυναικών ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί ενισχυμένος με την Ολγα Χατζηνικολάου!

Η σπουδαία Ελληνίδα καλαθοσφαιρίστρια είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ τον Απρίλιο του 2017 και της επιβλήθηκε τετραετής αποκλεισμός. Επειτα από την απαλλακτική απόφαση του ΕΟΚΑΝ η πρώην αθλήτρια του Ολυμπιακού (δύο συνεχόμενα νταμπλ) εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό και η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι της εκδόθηκε δελτίο, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι στη διάθεση της Ελένης Καπογιάννη για τους τελικούς, επιστρέφοντας στη δράση στα 39 της χρόνια.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός μετρά μία σημαντική απώλεια, αφού στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, πριν από λίγες ημέρες, μια εκ των κορυφαίων αθλητριών των “ερυθρόλευκων” η Αννα Σπυριδοπούλου υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Η άτυχη αθλήτρια υποβλήθηκε την Τρίτη (11/05) σε χειρουργική επέμβαση.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τη Χατζηνικολάου είναι η εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την απαλλακτική απόφαση του ΕΟΚΑΝ για τη καλαθοσφαιρίστρια  Όλγα Χατζηνικολάου από τη κατηγορία της χρήσης απαγορευμένης ουσίας, την από 11 – 5 -2021 έγγραφη θέση της FIBA ότι δεν θα ασκήσει ένδικο μέσο κατά της απόφασης αυτής του ΕΟΚΑΝ και δεν θα εμποδίσει την αγωνιστική  συμμετοχή  της καλαθοσφαιρίστριας, καθώς και την από 12 -5 -2021 απόφαση της ΕΦΙΛΠ, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας της καλαθοσφαιρίστριας και τροποποίησε την επιβληθείσα σε βάρος ποινή  (25/2019), θεωρώντας το εκτιθέν μέρος της ποινής ικανό αποδίδοντας την στερηθείσα  μέχρι σήμερα φίλαθλη ιδιότητα, αποφασίζει την έκδοση αθλητικού δελτίου της Όλγας Χατζηνικολάου  στο αθλητικό σωματείο Παναθηναϊκός ΑΟ.

karta antonis garden
zgas

Rabona ad