Ένας Κρητικός στο τιμόνι της ομοσπονδίας καράτε

Πολεμικές Τέχνες | 17 Νοεμβρίου 2020, 22:28

Ο Κρητικός πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης, είναι και τυπικά ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Ο Ηρακλειώτης μηχανολόγος μηχανικός κατείχε τη θέση του (προσωρινού) προέδρου όταν ορίσθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε και την Προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η ενημέρωση της ομοσπονδίας αναφέρει σχετικά:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΛΟΚ υπό την Προεδρία του κ. Νεκτάριου Βιδάκη, ο οποίος ορίσθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε και, ακολούθως, από την από 16.11.2020 Προσ. Διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η νέα συγκρότηση αυτής σε σώμα. Σύμφωνα με τη σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε, αναπληρωτής Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Θ-Μ. Σιετής και Γεν. Γραμματέας ο κ. Μητρόπουλος.»

Συνοπτικά, η συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Βιδάκης Νεκτάριος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Σιετής Θεόδωρος-Μαργαρίτης
Α’ Αντιπρόεδρος: Σκούφιας Στυλιανός
Β’ Αντιπρόεδρος: Χαραλάμπους Μαρία
Γενικός Γραμματέας: Μητρόπουλος Κωνσταντίνος
Ειδικός Γραμματέας: Μακρής Δημήτριος
Ταμίας: Φυλακτός Αθανάσιος
Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής: Γιαννέλης Ιωάννης
Μέλη: Περάκης Παναγιώτης, Σιταράς Μάριος, Κουλουρίδης Ιωάννης

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του νέου προέδρου

Ο κ. Βιδάκης Νεκτάριος είναι Διπλωματούχος και Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός, τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Διευθυντής του εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής.

Έχει συγγράψει τρία βιβλία, ενώ έχει δημοσιεύσει πλέον των 110 ερευνητικών εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Το ερευνητικό του έργο έχει αναγνωριστεί σε πλήθος ερευνητικών εργασιών τρίτων ερευνητών (περίπου 1.300 παραπομπές).

O Δρ. Νεκτάριος Βιδάκης έχει υπάρξει για δυο δεκαετίες επιστημονικός υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής σε πλήθος ευρωπαϊκών ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.

Επιπλέον, πέραν του ακαδημαϊκού του έργου, έχει μελετήσει και επιβλέψει την κατασκευή δεκάδων βιομηχανικών και ενεργειακών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα και έχει συσσωρεύσει πολυετή διοικητική εμπειρία μέσω της συμμετοχής του σε πλήθος Διοικητικών Συμβουλίων και Επιτροπών.

Υπήρξε, κατ’ επανάληψη, εκτελεστικό και μη εκτελεστικό μέλος των Διοικήσεων πολλών μεγάλων επιχειρήσεων. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κρήτης, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηράκλειο 2004.

Μιλά επαγγελματικά αγγλικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

karta antonis garden

Rabona ad